Ман Юнайтед отново ще надвие Лайпциг


И. Ангелов

Ман Юнайтед отново ще надвие Лайпциг

РБ Лайпциг - Манчестър Юнайтед
Стадион: Ред Бул Арена
Дата: 08.12.2020 г.
Час: 22:00 ч.

Три от четирите отбора в последната група на Шампионска лига имат по 9 точки в таблицата 1 кръг преди края. Юнайтед води на ПСЖ с 3 гола по-добра голова разлика на първото място, и така Лайпциг може да търси само победа за да се класира напред, докато Юнайтед има нужда само от точка за да гарантира едно от първите две места.

В събота Лайпциг показа, че не е за пренебрегване след като направи 3:3 на гости на Байерн Мюнхен в Бундеслигата. Така в две поредни срещи германците допускат по 3 гола, а в последния мач с Юнайтед наскоро те допуснаха 5 в Манчестър без да вкарат.

Манчестър Юнайтед опита да отслаби отбора си през уикенда и да даде почивка на важни имена, но след трагично полувреме срещу Уест Хем, Оле Гунар Солскяер трябваше на почивката да включи Бруно и Рашфорд в игра и те отново обърнаха мача в полза на "червените дяволи" от изоставаща позиция до 3:1.

Откъм състави, при домакините ключовият защитник Дайо Упамекано е наказан и това е голям удар. Заедно с него липсват контузени Хенрихс, Лаймер, Клостерман и Хуанг. При Юнайтед Фред е с наказание, контузени са Шоу и Марсиал, а Баили е под въпрос. В отбора за ШЛ не участват Ромеро, Рохо и Джоунс.

Лайпциг има 100%-тов рекорд от победи у дома този сезон със 7 успеха. След последната победа на Юнайтед с 5:0 англичаните са фаворити и имат качествата за нова победа, като те знаят, че и с равенство работата им е свършена.

Прогноза: РБ Лайпциг - Манчестър Юнайтед 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)
 
Хеа
   
Линдельоф
Магуайър
Бисака
Телес
МакТоминей
Матич
Погба
Бруно
Гринууд
Рашфорд
Поулсен
Нкунку
Форсберг
Олмо
Кампл
Сабицер
Ангелино
Мукиеле
Халщенберг
Конате
   
Гулакси
 
Лайпциг (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Лайпциг - Манчестър Юнайтед 1:2

  Сподели
379