Севиля – Челси: „Сините” ще излъжат съперника си


Н. Гавазов

Севиля – Челси: „Сините” ще излъжат съперника си

Севиля - Челси

Стадион: "Рамон Санчес", Севиля

Дата: 02.12.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Артур Диаш  (Португалия)

Севиля ще посрещне Челси в двубой от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. И двата отбора са с еднакъв брой точки, но по-важното е, че си осигуриха участие в плейофите на турнира, а в последния кръг ще играят срещу аутсайдерите в квартета. Това ни дава основание да предположим, че победителят утре вечер почти сигурно ще спечели и групата.

Севиля спечели с 2:1 гостуването си на Краснодар в миналия кръг. Трябва да кажем, че успехът не дойде лесно и бе постигнат едва в 5-та минута на добавеното време след точен удар на Мунир. Като цяло андалусците са в отлична форма от пет поредни победи, което от своя страна помогна на тима да се изкачи и в таблицата за класиране на Примера дивисион. В момента хората на Хулиен Лопетеги са пети, но с по-малко мачове от конкурентите пред себе си и при положителни резултати биха изместели третия Виляреал.

Челси също излезе победител от визитата си на Рен. Голът на Оливие Жиру в добавеното време се оказа победен, а също така накара Франк Лампард да признае, че попадението на французина му е "докарало главоболие". Иначе формата на "сините" е още по-добра. Последното поражение на тима е на 20 септември от шампиона Ливърпул. След това лондончани проведоха 14 мача , от които спечелиха 7. Във Висшата лига Челси е трети, на два пункта от лидерите Тотнъм и Ливърпул.

Домакините са без контузените Идриси и Сусо. Гостите нямат кадрови проблеми.

Очевидно е, че утрешният двубой ще е между добре подготвени съперници, в чиито състави има нужното качество. Това предполага равностоен мач. Интересно ще е да видим дали домакините ще играят малко по-открито, а "сините" по-прагматично. Както и другата среща в квартета, тук може да се получи всякакъв резултат, което няма как да не заинтригува почитателите на залозите.

Нашата прогноза е, че Челси все пак ще успее да излъже съперника си и така да спечели срещата.

Прогноза: Севиля – Челси 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Франк Лампард )
 
Менди
   
Аспиликуета
Зума
Рюдигер
Чилуел
Жоржиньо
Канте
Хъдсън-Одой
Хаверц
Пулишич
Жиру
Хадади
Де Йонг
Окампос
Ракитич
Гуделж
Фернандо
Акуня
Карлос
Коунде
Навас
   
Вацлик
 
Севиля (Хулиен Лопетеги)

Обоснована прогноза: Севиля - Челси 1:2

  Сподели
223