Ливърпул – Аякс: Домакините няма да сгрешат


Н. Гавазов

Ливърпул – Аякс: Домакините няма да сгрешат

Ливърпул - Аякс

Стадион: "Айнфийлд“, Ливърпул

Дата: 01.12.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Тобиас Щелер (Германия)

Ливърпул посреща Аякс в мач от 5-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Ситуацията в квартета е такава, че три отбора имат шансове да продължат в плейофите, а това означава, че всяка една среща оттук до края на настоящия етап в турнира може да провали или да помогне на някой тим.

Ливърпул допусна домакинска загуба с 2:0 от Аталанта в миналия кръг, но този резултат не бива да се приема като голяма изненада с оглед на състава, който Юрген Клоп използва в мача. Поражението остави "червените" с 9 точки и на първо място в групата, но вече само с два пункта пред Аталанта и Аякс. Що се отнася до вътрешното първенство, мърсисайдци не успяха да победят Брайтън през уикенда, а нервността от равенството пролича в изказванията на някои от футболистите.  Независимо от това Ливърпул е втори в таблицата на Висшата лига, отстъпвайки на Тотнъм по допълнителни показатели.

В миналия кръг Аякс нямаше проблеми срещу боксовата круша в групата Мидтиланд. Датският първенец, който изхвърли Лудогорец от турнира, издържа едно полувреме, но след това домакините се събудиха и пометоха своя съперник, като отлично се представиха Душан Тадич и Ласина Траоре. Както казахме по-горе, Аякс събра 7 точки и заема второ място, а в последния мач амстердамци ще приемат Аталанта, което означава, че дори загуба утре няма да лиши нидерландците от шансове да продължат напред.

Ван Дайк, Александър-Арнолд, Гомес, Окслейд-Чембърлейн, Милнър и Натаниъл Филипс пропускат утрешната среща за Ливърпул. Добрата новина е, че Робертсън и Хендерсън се завръщат в строя. Гостите са без Кудуш.

Очакванията от тази среща са, че Ливърпул ще направи всичко възможно, за да я спечели и така да си осигури излизане от групата, а вероятно и първото място. Имаме всички предпоставки да очакваме победа за домакините. Средната линия е в традиционния  си формат а в нападението се завръща и Жота. Интересен факт е, че Аякс няма загуба в последните си 17 двубоя като гост в Шампионска лига. Но едва ли статистиката ще помогне на гостите, които се изправят срещу един от най-силните отбори в света.

Прогноза: Ливърпул – Аякс 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аякс (Ерик тен Хаг)
 
Онана
   
Мазрауи
Шурц
Мартинес
Талиафико
Клаасен
Блинд
Гравенбех
Нерес
Траоре
Тадич
Жота
Салах
Мане
Хендерсън
Фабиньо
Вайналдум
Робертсън
Уилямс
Матип
Уилямс
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Аякс 2:0

  Сподели
279