Ман Сити може да се отпусне срещу Порто


И. Ангелов

Ман Сити може да се отпусне срещу Порто

Порто - Манчестър Сити
Стадион: Ещадио до Драгао
Дата: 01.12.2020 г.
Час: 22:00 ч.

В първите 4 кръга Порто загуби само от Манчестър Сити в групата и така 3 точки делят двата тима, като Олимпиакос има 3, а на дъното е Марсилия без актив с 4 загуби до момента. С три победи срещу останалите отбори Порто просто трябва да избегне загуба за да гарантира прогреса, като се предполага, че и да надвие Сити, то головата разлика няма да се стопи и статуквото няма да се промени в класирането.

Ман Сити гарантирано продължава напред и вероятно това ще е от първата позиция. Пеп Гуардиола ще иска да реши трета група категорично, но същевременно неговите хора ще знаят, че залогът в тази среща не е голям. Сити не успя да спечели само 1 от последните си 4 мача като гост, а през уикенда тимът повиши самочувствието след 5:0 с Бърнли.

Откъм състави, при домакините Марко Груджич е наказан след червения картон миналата седмица с Марсилия. Мухамед Мбайе и Иван Маркано са контузени, а под въпрос е Пепе. 

При Гуардиола под въпрос са само Серхио Агуеро и Нейтън Аке. Кайл Уокър и Кевин Де Брюйне получиха почивки в последния мач в ШЛ с Олимпиакос, но играха през уикенда и може би отново ще почиват. Аймерик Лапорте и Жоао Кансело могат да заменят Джон Стоунс и Бенджамин Менди, които участваха в защитата през уикенда.

Ман Сити спечели 7 от оследните 8 мача в ШЛ. Порто запази суха мрежа в последните 3 срещи в ШЛ. Ман Сити също. "Гражданите" спечелиха последните си 3 мача срещу Порто, но се очаква тук да не играят със свръх мотивация.

Прогноза: Порто - Манчестър Сити 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Диаш
Лапорте
Уокър
Кансело
Фернандиньо
Родри
Гюндоган
Марес
Жезус
Стърлинг
Марега
Диас
Отавио
Корона
Урибе
Оливейра
Сануси
Манафа
Сар
Мбемба
   
Марчешин
 
Порто (Серхио Консейсао)

Обоснована прогноза: Порто - Ман Сити 1:1

  Сподели
256