Челси и Севиля излизат от групата с Рен и Краснодар (видео)


И. Ангелов

Челси и Севиля излизат от групата с Рен и Краснодар (видео)

И двете срещи от Група Е на Шампионска лига бяха изиграни по-рано в четвъртия кръг на най-комерсиалния турнир. Днес Челси гостуваше на Рен, а Севиля в Краснодар, като статуквото в групата не се промени с победа на Челси с 2:1 и победа на Севиля в Русия с 2:1. Така Челси и Севиля имат по 10 точки и гарантирано излизат от групата, докато Рен и Краснодар са с по 1 т.

На гости на Рен днес Челси поведе след гол на Калъм Хъдсън-Одой в 22-ата минута. Тук Маунт взе топката от Доку в средата на терена и я предостави на Одой, който пробяга огромна дистанция и завърши в близкия на вратаря ъгъл за 1:0. Вернер и Маунт пък пропуснаха големи шансове.

Така в 85-ата минута при перфектен корнер на Бурижо към главата на Гираси, нападателят с много силен удар не остави шансове на Менди за 1:1. Това обаче не бе всичко и в 91-ата минута появилият се като резерва Оливие Жиру реши срещата за 2:1 с изключителна изява, когато топката бе избита високо в наказателното поле, а нападателят надскочи защитник и стреля през вратаря и друг защитник на линията за попадението.

Междувременно Севиля също поведе на гости на Краснодар в 4-ата минута чрез Иван Ракитич, който завърши от воле една избита от наказателното поле на домакините топка за 1:0. В 56-ата минута пък с известна доза късмет Краснодар Изравни, като Вандерсон стреля през трима в полето на Севиля, топката се отклони от двама бранителя и стигна до мрежата за 1:1.

В 95-ата минута срещата бе решена от Ел Хадади, който при контра бе намерен под ъгъл в полето, стреля и топката бе блокирана от защитник, но отново попадна в нападателя за втори опит и гол за 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
217