Челси и Севиля с победи в Група Е


И. Ангелов

Челси и Севиля с победи в Група Е

Челси прие Рен, а Севиля - Краснодар в третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Днес фаворитите и домакините взеха победи с по 3:0 и 3:2, съответно, като Севиля дори игра с човек по-малко при победата си. Така статуквото в пета група на ШЛ не се промени, Челси и Севиля водят с по 7 точки, а Краснодар и Рен имат по 1 т.

В 10-ата минута днес на "Стамфорд Бридж" Тимо Вернер бе покосен в наказателното поле и това бе дузпа, която той сам реализира. В 41-ата минута при удар на Тами Ейбрахам топката срещна ръка на защитник на Рен,което отново бе дузпа, и отново Вернер оформи 2:0, а гостите останаха с човек по-малко.

В началото на втората част Ейбрахам оформи крайното 3:0 за Челси над Рен като засече центриране от дясно на Джеймс.

Междувременно Севиля стартира лошо у дома с Краснодар, като в 17-ата минута гостите поведоха чрез Сюлейманов, който изпълни перфектен пряк-свободен удар от границата на наказателното поле за 1:0. 4 минути след това Шапи бе повален в полето на Севиля и това бе дузпа, която Берг вкара за 2:0.

В 42-ата минута Севиля върна надеждата си когато Жордан центрира от дясно на главата на Ракитич за 2:1, но преди почивката Навас бе изгонен директно за влизане отзад в краката на Олсон. 

След почивката в 60-ата минута Ен Несири се появи в игра за домакините, и само 9 минути след това вкара за 2:2 като отне топката в нападение и завърши под ъгъл. Отново Несири в 72-ата минута при едно центриране и удар в гредата бе на правилното място за да завърши с воле за крайното 3:2.

  Сподели
163