Башакшехир изненада експериментален Ман Юнайтед


И. Ангелов

Башакшехир изненада експериментален Ман Юнайтед

Истанбул Башакшехир прие Манчестър Юнайтед в третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Днес на Стадион "Башакшехир Фатих Терим" домакините спечелиха с 2:1 с голове на Демба Ба и Един Виска. Така Юнайтед остава с 6 точки на първо място в групата, а ПСЖ, Лайпциг и Башакшехир стават с по 3 т.

В първото полувреме Юнайтед излезе в нетипична постройка с един опорен халф в лицето на Матич, като гостите рано осъществиха контрол и затиснаха опонента, който през цялата среща разчиташе на изритани топки в нападение. Именно по този начин в 12-ата минута защитата на гостите изпусна Демба Ба, който пробяга сам цялата половина на терена и вкара сам срещу Хендерсън за 1:0.

В 40-ата минута подобен гол вкара Виска, като тук Мата загуби от дясно топката срещу Тюрюк и той веднага намери нападателя за добър завършек и 2:0.

В този случай Юнайтед отговори мигновено и в следващата си атака Шоу намери с центриране Марсиал за 2:1 при удар с глава. 

През втората част Оле Гунар Солскяер промени постройката си и с два дефанзивни халфа закрепи центъра, а Юнайтед атакуваше през цялото полувреме без успех. В края на срещата се достигна и до технологията на гол-линията, която в 92-ата минута бе използвана при изчистване от линията на удар на Магуайър от Епуреану.

  Сподели
149