Челси – Рен: Без шансове за гостите


Н. Гавазов

Челси – Рен: Без шансове за гостите

Челси - Рен

Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон

Дата: 04.11.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Феликс Зауер (Германия)

Челси приема Рен в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Според повечето специалисти, фаворит в срещата е лондонският колектив, но интересното е, че 5 от последните 8 домакинства на "сините" в Шампионска лига завършиха наравно, а в този период островитяните записаха и две загуби. Ще има ли значение статистиката в утрешния сблъсък или хората на Франк Лампард ще запишат рутинна победа, с която ще направят крачка към плейофите на турнира?

Челси започна кампанията си с нулево домакинско равенство на Севиля. Добрата новина от този двубой бе, че "сините" успяха да опазят суха вратата си, освен това лондончани поставиха началото на серия от четири поредни срещи, в които не допуснаха гол – нещо, което бе голям проблем за тях по-рано. През миналата седмица Челси още повече зарадва феновете си, постигайки две големи победи – с 4: в Краснодар и с 3:0 над Бърнли. Така хората на Лампард оглавиха групата си в Шампионска лига, изпреварвайки Севиля по допълнителни показатели, а във Висшата лига тимът е седми, на 4 точки от лидера Ливърпул.

Рен попадна в турболенция през втората половина на октомври. Най-наред хората на Жулиен Стефан не успяха да победят аутсайдера в класирането на Лига 1 Дижон, а след това изпуснаха Краснодар в Шампионска лига. И в двата мача нападателите губеха концентрация в завършващата фаза и пропускаха изгодни положения за гол. Нещата обаче продължиха да се влошават, защото бретанци претърпяха минимални поражения срещу средняка Анже и от Севиля в главния европейски клубен турнир. Едва през миналия уикенд Рен спря това пропадане с победа 2:1 срещу Брест, но с много неубедителна игра.

Гилмор и Пулишич от домакините са контузени и отпадат за мача, Хаверц пропусна днешната тренировка, но към момента липсва информация за състоянието му. Гостите са без Нианг, Маоуса, Камавинга и Ругани – всички те са в лазарета.

В началото на анонса споменахме за статистиката на Челси при домакинствата си, но в дадения случай трябва да приемем тези данни като обикновени цифри и нищо повече. Лондончани са с по-голяма класа на състава, а играчите набраха увереност след последните добри резултати. Всякакъв залог освен победа на Челси е голяма авантюра и съветът ни е да се заложи на победа на домакините.

Прогноза: Челси – Рен 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Рен (Жулиен Стефан)
 
Гомис
   
Траоре
Силва
Агуер
Далберт
Буруже
Нзонзи
Мартин
Доку
Жураси
Терие
Зиеш
Маунт
Хъдсън-Одой
Вернер
Жоржиньо
Канте
Чилуел
Рюдигер
Зума
Аспиликуета
   
Менди
 
Челси (Франк Лампард )

Обоснована прогноза: Челси - Рен 2:0

  Сподели
191