Аталанта – Ливърпул: Очаквайте над 2.5 гола в мача


Н. Гавазов

Аталанта – Ливърпул: Очаквайте над 2.5 гола в мача

Аталанта - Ливърпул

Стадион: "Атлети адзури", Бергамо

Дата: 03.11.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

Аталанта посреща Ливърпул в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Най-резултатният италиански отбор ще се сблъска с лидера в английския и европейския футбол, който в последно време играе прагматично и побеждава на всички фронтове. Ще видим ли голова фиеста или опитният наставник на бергамци Джаниеро Гасперини ще подходи рационално и ще потърси друга тактика срещу шампиона на Англия? А как ще постъпи Юрген Клоп, чийто отбор ще се изправи срещу Манчестър Сити през уикенда? Отговорът на всички тези въпроси ще получим тази вечер.

Аталанта помете Мидтиланд на старта на кампанията, което не бе изненада, а във втория кръг "нерадзурите" пропуснаха да победят Аякс, правейки 2:2 с нидерландците. Положителното в тази среща е, че италианците проявиха характер и показаха, че са хладнокръвен отбор – губейки с 2:0, те намериха сили да изравнят и бяха до пълен обрат в мача. През уикенда Аталанта изигра и един мач от Серия А,  в който победи Кротоне с 2:1 и така събра 12 точки, с които се изкачи на 4-то място.

Ливърпул е в серия от четири победи. Мърсисайдци се наложиха при гостуването си на Аякс с 1:0, след това победиха Шефилд Юнайтед с 2:1, а в средата на миналата седмица не простиха и на Мидтиланд – 2:0. През уикенда "червените" трябваше да демонстрират своя дух срещу добре организирания Уест Хем. Победата с 2:1 дойде благодарение на Жота в 85-та минута, а това показва желанието на мърсисайдци да защитят титлата си и да не се примиряват. Това, което впечатлява в представянето на Ливърпул е прагматичната игра на отбора, което потвърди и самият Клоп. Няма и как да бъде иначе в условията на извънредната обстановка, важното в тази ситуация е събирането на точки, а красивата игра ще остана когато феновете се завърнат по стадионите, а календарът стане по-малко натоварен.

Де Роон, Калдара и Госенс отпадат заради контузии. Гостите са с огромни проблеми в сърцето на отбраната след като Ван Дайк е в лазарета, а заменилият го Фабиньо също се озова там. Тиаго и Окслейд-Чембърлейн също няма да играят заради травми. Кейта се възстанови, но тази среща идва  много рано за него.

Очертава се много интересен мач заради атакуващата философия на съперниците. Въпросът е кой ще има повече късмет, ще допусне по-малко грешки и по-рационално ще използва положенията си. Логиката е да заложим на гостите, които са с по-голямо качество на състава, но от друга страна трябва да имаме едно наум, че отбраната на мърсисайдци е уязвимото им място. Препоръката ни е да потърсим головете в мача и съветът ни е да заложим на над 2.5 попадения, а защо не на 3.5 гола? Относно победителя, почитателите на силните усещания могат да използват знак "Х", а по-консервативните – "2".

Прогноза: Аталанта – Ливърпул 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Александър-Арнолд
Уилямс
Гомес
Робертсън
Хендерсън
Вайналдум
Мане
Шакири
Жота
Салах
Сапата
Гомес
Малиновски
Можика
Фруле
Пашалич
Хатебоер
Паломино
Ромеро
Толой
   
Спортиело
 
Аталанта (Джанпиеро Гасперини)

Обоснована прогноза: Аталанта - Ливърпул 2:2

  Сподели
218