Тухел за графика: Ще убием играчите


И. Ангелов

Тухел за графика: Ще убием играчите

Наставникът на Пари Сен-Жермен Томас Тухел коментира, че чувства играчите си уморени поради сгъстения график тази година. Според специалиста вече се рискува със здравето на всички играчи, и трябва да се помисли за промени. ПСЖ гостува на Нант в събота и това ще е 5-ти мач на тима за 16 дни. В следващата седмица ПСЖ играе с Лайпциг и Рен преди националната пауза, а след завръщането на 20-ти ноември тимът ще изиграе 10 срещи до края на годината.

"Ще убием играчите. Това съм твърдял винаги. Ще ги убием защото има важна връзка между подготовката, представянето и почивката. 

"Във футбола винаги се разчита на най-великите играчи защото те винаги ще играят за родината си. Те играят по време на почивките, те пътуват и това е прекалено по мое мнение. Те никога нямат фаза за възстановяване, която да им позволи да се върнат към фаза на подготовка. Това не е тайна, случва се в спорта. Подготовката е важна за да няма контузии и да има добро представяне.

"Без подготовка, играчите са по-чупливи. Това не е извинение, а истината. Ние ще търсим решения за това и дано намерим някакви. Честно, ние се върнахме от Турция в четвъртък, и петък е втория ден след мача ни. Това е най-рисковия ден по отношение на травмите, което означава, че не можем да вършим почти нищо.

"Ние работим по възстановяването и тренираме малко с хората, които не са играли с Башакшехир, и в събота летим за да играем друг мач, този път в Лига 1. В момента губим играчи всеки мач и това не засяга само нас. Ливърпул, Манчестър Сити и Байерн Мюнхен, навсякъде е същото".

ПСЖ е на върна в Лига 1 след 8 кръга. Тухел спечели 6 мача и допусна само 1 гол, като момчетата му вкараха 20.

  Сподели
100