Ман Юнайтед с първа и категорична победа у дома за сезона


И. Ангелов

Ман Юнайтед с първа и категорична победа у дома за сезона

Манчестър Юнайтед прие РБ Лайпциг в срещата от втория кръг на Шампионска лига. Днес на "Олд Трафорд" домакините спечелиха с 5:0 след голове на Мейсън Гринууд, Маркъс Рашфорд на три пъти и Антони Марсиал от дузпа.

Юнайтед започна срещата много агресивно днес и след няколко положения в 21-ата минута Погба игра добре в средата на терена и през защитата изведе Гринууд в наказателното поле за 1:0 в долния десен ъгъл. Последваха няколко положения и пред вратата на Де Хеа.

След почивката голове дойдоха късно и след като в игра за Юнайтед се появиха едновременно МакТоминей, Маркъс Рашфорд и Бруно Фернандеш. Именно Бруно в 74-ата минута изведе Рашфорд сам срещу вратаря за 2:0. В 79-ата минута Рашфорд отново излезе сам срещу вратаря и с безпощаден удар оформи 3:0. В 86-ата минута Сабицер извърши нарушение срещу Марсиал в полето и това бе дузпа. Зад бялата точка застана именно французина, той не изпълни перфектно, но вратарят успя само да избие в мрежата за 4:0.

В края на срещата резервата Кавани успя да вкара, но от позиция на засада и попадението му бе отменено. Точно преди последния сигнал обаче Марсиал от ляво изведе Рашфорд на дузпата и той оформи бърз хетрик след появата си като резерва.

С победата "червените дяволи" събират 6 точки, ПСЖ и Лайпциг имат по 3, а Башакшехир няма актив.

  Сподели
128