Челси с четворка в Краснодар


И. Ангелов

Челси с четворка в Краснодар

Челси поведе пета група на Шампионска лига с 4 точки след ранната среща на гости на Краснодар днес, спечелена с 4:0. Головете за "сините" вкараха Хъдсън-Одой, Вернер и Зиеч, като Жоржиньо пропусна дузпа в първото полувреме.

В първите 15 минути от срещата Челси владееше топката 75% от времето, като така стигна до дузпа в 13-ата минута, когато Вернер бе спънат в полето от Кайо. Жоржиньо застана зад бялата точка, стреля с типичния си подскок, но нацели страничната греда, топката отскочи и в неориентирания вратар и Вернер пропусна при добавка.

В 37-ата минута Челси излезе напред когато Хаверц намери Одой в наказателното поле, той стреля ниско във вратаря, но Сафонов изби топката над себе си в мрежата за 1:0. 

В 55-ата минута на втората част след корнер на домакините и избита от Зума топка, воле на Газински срещна горната греда. В 75-ата минута Челси получи шанс да бие втора дузпа когато Пулисич в полето стреля в ръката на Мартинович. Тук Вернер изпълни от бялата точка и не сбърка за 2:0.

В 79-ата минута Вернер оформи и асистенция когато намери Хаким Зиеч за 3:0. В 90-ата минута до гол стигна и Кристиан Пулисич, когато Ейбрахам напредна от дясно и намери американеца на труден ъгъл, но ударът му мина през краката на вратаря на близката греда - 4:0.

  Сподели
206