Краснодар – Челси: „Сините” ще запишат първа победа в турнира


Н. Гавазов

Краснодар – Челси: „Сините” ще запишат първа победа в турнира

Краснодар – Челси

Стадион: "ФК Краснодар", Краснодар

Дата: 28.10.2020 г.

Час: 19:55

Съдия: Али Палабиюк (Турция)

Краснодар ще бъде домакин на Челси в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Британците ще потърсят първа победа в турнира, но това ще е срещу непредсказуем отбор, което усложнява задачата на колектива на Франк Лампард. Ще се осъществят ли плановете на "сините" или ще станем свидетели на още един интересен резултат?

"Биковете", противно на очакванията, започнаха отлично кампанията си. Тимът на Мурад Мусаев гостува на Рен на старта на кампанията и се опъна на своя противник. Французите имаха надмощие, но руснаците отлично се бранеха, отлично взаимодействаха в средата на терена и отлично контраатакуваха своите домакини. При това краснодарци проявиха характер – получиха гол в 56-та минута, на който отговориха след 180 секунди чрез точен удар на Рамирес. Що се отнася до вътрешното първенство, колективът от подножието на Кавказ претърпя домакинска загуба с 3:1 от Спартак Москва и като цяло изпитва проблеми в представянето си – Краснодар събра само 18 точки след 12 кръг и заема 8-ма позиция в таблицата за класиране.

Челси също започна с равенство участието си в Шампионска лига. "Сините" бяха домакини на Севиля, но не успяха да се справят с костеливите андлусци. Положителното е, че за разлика от предишните срещи отборът на Франк Лампард показа добра игра в защита и не позволи на съперника си много свобода пред вратата на Менди. Добрата организация на лондончани в отбрана се прояви и срещу Манчестър Юнайтед през уикенда. Челси отново не успя да вкара, но и не допусна, което позволи на отбора да прибави точка към актива си и да заеме 10-то място в таблицата за класиране на Висшата лига на Англия.

Клаесон, Ари, Стоцки и Вандерсон все още не са готови от домакините Челси е без контузените Гилмор и Арисабалага, както и без наказания МАркос Алонсо.

Челси е фаворит в срещата. Очакванията са, че краснодарци" отново ще заемат изчаквателна позиция, но този път ще срещнат по-класно нападение в лицето на Вернер, Хаверц, Пулишич и Маунт и едва ли ще успеят да опазят вратата си.

Прогноза: Краснодар – Челси 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Франк Лампард )
 
Менди
   
Джеймс
Кристенсен
Зума
Чилуел
Канте
Жоржиньо
Пулишич
Хаверц
Маунт
Вернер
Берг
Кабела
Уткин
Смолников
Олсон
Гзински
Рамирес
Кайо
Сорокин
Петров
   
Сафонов
 
Краснодар (Мурад Мусаев)

Обоснована прогноза: Краснодар - Челси 0:2

  Сподели
316