Аталанта ще пречупи Мидтиланд


Н. Гавазов

Аталанта ще пречупи Мидтиланд

Мидтиланд - Аталанта

Стадион: "МСХ", Хернинг

Дата: 21.10.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Артур Диаш (Португалия)

Добре познатият на българските любители на футбола Мидтиланд посреща Аталанта в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Първенецът на Дания е дебютант в турнира и със сигурност ще се опита да остави следа след себе си и напълно е възможно все един от останалите участници в квартета да се сблъска с трудности срещу ентусиазираните, но и бойки датчани. Един  от тези тимове е Аталанта, който ще регистрира едва второто си участие в състезанието. Бергамци се преобразиха под ръководството на Джапиеро Гасперини и показват невероятен футбол, като през миналата кампания достигнаха до четвъртфиналите на турнира, като бяха на минути да попаднат и в полуфиналите.

Мидтиланд имаше някои проблеми в началото на сезона, но колективът на Браян Педерсен стабилизира играта си и записа пет победи и две равенства в последните си седем мача във всички турнири. Да, тимът е пети в таблицата на датската Суперлига, но само на две точки от лидера Брьондби. По-важното е, че "вълците" се върнаха към традиционния си агресивен стил на игра, с бързо изнасяне на топката и постоянен поглед към чуждата врата.

Аталанта започна добре кампанията, постигайки убедителни победи срещу Торино, Лацио и Каляри, но през уикенда претърпя тежка загуба от Наполи с 4:1, като четирите попадения паднаха в рамките на първата част. Това напомни, че понякога защитата се оказва ахилесова пета на бергамци, който са стройни и организирани, но когато отбраната им подаде, това може да бъде фатално за отбора. Тази загуба остави "нерадзурите" на трета позиция в таблицата на Серия А, на 3 точки от лидера Милан.

Олсен и Рийс от домакините са контузени, Голини и Калдара от гостите няма да играят.

Интересен мач се очертава в малкото градче Хернинг. Причината да предполагаме това е еднаквият стил на игра на съперниците. Предполага се, че двата тима няма да променят навиците си, а това означава да видим бърз и динамичен футбол, с голове, така че залогът в мача спокойно може да е "над 2.5 гола". Относно победителя, по-разумно е да се доверим на по-опитния тим.

Прогноза: Мидтиланд - Аталанта 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аталанта (Джанпиеро Гасперини)
 
Спортиело
   
Толой
Ромеро
Паломино
Хатебоер
Роон
Пашалич
Госенс
Малиновски
Гомес
Сапата
Систо
Каба
Драйър
Евандер
Ониека
Каусте
Паулиньо
Шотц
Сваченко
Андерсон
   
Хансен
 
Мидтиланд (Браян Петерсен)

Обоснована прогноза: Мидтиланд - Аталанта 1:2

  Сподели
155