Аякс - Ливърпул: Гостите ще вземат трите точки


Н. Гавазов

Аякс - Ливърпул: Гостите ще вземат трите точки

Аякс - Ливърпул

Стадион: Йохан Кройф Арена", Амстердам

Дата: 21.10.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Феликс Брих (Германия)

Аякс посреща Ливърпул в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Големият въпрос е, ще успеят ли амстердамци да ударят наранените мърсисайдци или Юрген Клоп е приготвил торбата с изненадите, с което да отвърне на амбициите на нидерландския тим, който ще се опита да излезе от квартета.

Аякс влиза в сблъсъка с блестяща форма и отлично представяне в Ередивизе, ако изключим изненадващата загуба с 1:0 на гости на Грьонинген. През уикенда хората на Ерик тен Хаг пометоха Хееренвеен с 5:1 благодарение на отличното представяне на Душан Тадич и Мохамед Кудус. Двамата общо се замесиха в три гола и три асистенции, което предполага, че те ще са основният боен тандем срещу съперника от Острова. Така Аякс събра 12 точки от пет мача и заема второ място в таблицата за подреждане, на пункт от лидера ПСВ.

Ливърпул пристига на "Йохан Кройф Арена" след бурни седмици. Действащият шампион започна стабилно кампанията, което накара букмейкъри и специалисти да повишат коефициентите за защита на титлата, но тимът от "Анфийлд" претърпя сензационна загуба от Астън Вила със 7:2 точно преди международната пауза, а през този уикенд отново загуби точки, завършвайки 2:2 срещу Евертън. В добавка "червените" се лишиха няколко основни играча и попаднаха във водовъртежа на кадрова криза, която може да нанесе силен удар по амбициите им през сезона. След пет кръга Ливърпул има 10 точки и е трети във Висшата лига, на три пункта от лидера Евертън.

Антони от домакините е контузен. Не е тайна, че гостите са без Върджил Ван Дайк. Контузията на нидерландеца намери широк отзвук по целия свят, защото защитникът е един от основните елементи в механизма за успехи на Клоп с мърсисайдския колектив. Окслейд-Чембърлейн лекува дълговременна контузия, а Тиаго и Матип също пострадаха в мача с Евертън и останаха на Острова. Проблемите на Ливърпул се задълбочават от това, че клубът не намери заместник на Ловрен и за това днес в центъра на защитата ще видим Гомес и Фабиньо - факт, който кара феновете на "червените" да треперят от безпокойство. Проблем е и вратарският пост, тъй като Алисон все още не е готов за днешната среща.

Двата тима, въпреки богатата си европейска история, са се срещали само два пъти. През 2001 година двубоят завърши при нулево равенство, а година по-късно амстердамци постигнаха победа с 3:1.

Как ще завърши третият сблъсък между тези два европейски гиганта? Очакванията са, че 22-та ще представят мач, който ще бъде богат откъм събития. Аякс е  амбициран да излезе от групата и ще се опита да се възползва от турболенцията, в която попадна Ливърпул. Проблемът за амстердамци е, че те не намериха заместници на напусналите Дони ван де Бек и на Хаким Зиеш. Мърсисайдци от своя страна си остават много качествен колектив, със страховита нападателна тройка и стабилна средна линия, в чийто център ще застане Хендерсън. Именно тези два фактора ще се окажат решаващи в срещата и за това нашата прогноза е за победа на гостите.

Прогноза: Аякс - Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Адриан
   
Александър - Арнолд
Гомес
Фабиньо
Робертсън
Милнър
Хендерсън
Вайналдум
Салах
Фирмино
Мане
Лабиад
Тадич
Кудус
Нерес
Алварес
Гравенберх
Талиафико
Блинд
Шурс
Мазрауи
   
Онана
 
Аякс (Ерик тен Хаг)

Обоснована прогноза: Аякс - Ливърпул 1:2

  Сподели
215