Брюж с късна победа над Зенит в Русия (видео)


И. Ангелов

Брюж с късна победа над Зенит в Русия (видео)

Зенит прие Клуб Брюж в първата среща от шеста група на Шампионска лига. След днешното 2:1 за Брюж на стадион "Санкт Петербург" румънците повеждат групата преди срещата на Лацио и Борусия Дортмунд в Италия. 

До почивката Зенит владееше повече топката, но отстъпваше на противника по създадени опасности пред вратата. Двете големи положения преди полувремето бяха пред Ханс Ванакен от Брюж.

Второто полувреме Зенит започна агресивно и рано създаде няколко добри атаки. В 63-ата минута обаче Брюж откри при спорни обстоятелства когато Денис напредна от дясно, бе блокиран от бранител, който изглежда повали или се подхлъзна на линията, нападателят намери Де Кетелере за два блокирани удара, преди Денис сам да завърши отново от близо за 1:0.

В 74-ата минута станахме свидетели на любопитен автогол на вратаря Хорват за Брюж, когато Ловрен от голяма дистанция стреля мощно, вратарят се хвърли към ъгъла, но топката срещна гредата, удари се в гърба му докато той беше в плонж във въздуха, и влетя в мрежата за 1:1.

В 93-ата минута Брюж организира перфектна атака с много подавания, в края на която Вормер бе намерен от дясно на наказателното поле и с успоредна топка остави Де Кетелере да вкара на празна врата за крайното 2:1.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
196