Реал Мадрид ще се стегне за Шахтьор


И. Ангелов

Реал Мадрид ще се стегне за Шахтьор

Реал Мадрид - Шахтьор
Стадион: Сантиаго Бернабеу
Дата: 21.10.2020 г.
Час: 19:55 ч.

Реал Мадрид шокира всички свои привърженици когато в последния кръг от испанската Ла Лига загуби от новака Кадис с 1:0 и така сложи край на поредица от три поредни победи. Не само това, но представянето подхождаше на резултата, тъй като "белия балет" отправи точно 2 точни удара към вратата на противника.

Шахтьор Донецк не стартира сезона си по най-добрия начин, но за повдигане на самочувствието точно преди този голям двубой тимът спечели с 5:1 над Лвов. Преди този успех тимът имаше 3 равенства в 4 срещи, което не е перфектно.

Откъм състави, при домакините има известни проблеми. Мартин Одегор ще пропусне срещата и ще бъде под въпрос за Ел Класико с Барселона през уикенда. Серхио Рамос бе сменен принудително срещу Кадис на почивката и също е под въпрос. Вероятно е той да бъде съхранен за срещата с Барса. Все още липсват и Еден Азар, Дани Карвахал и Алваро Одриосола.

При гостите също има доста проблеми. Жуниор Мораеш и Микола Матвиенко получиха позитивни тестове за коронавирус по-рано през месеца, като ще се определи преди срещата дали те ще играят. Контузени са още Максим Малишев, Йехвен Коноплянка, Серхии Кривцов и Исмаили. Очаква се на вратата да дебютира 19-годишният Анатолий Трубин.

Това е първата среща между тези отбори от 5 години, когато последно Мадрид спечели с 4:3. Изненадата от Кадис през уикенда означаваше, че Реал прекрати поредица от 8 срещи у дома от победи, в които бяха съхранени 6 сухи мрежи. Статистиката в ШЛ обаче сочи 1 победа, 2 равни и 3 загуби за Мадрид у дома в последните 6 мача. На хартия постройката на гостите отстъпва много, но те могат да са обнадеждени от представянето у дома на "белия балет" в Европа. Със сигурност едно е ясно, и това е, че Зинедин Зидан ще иска да види отговор от своя отбор и набиране на самочувствие преди уикенда с Барселона.

Прогноза: Реал Мадрид - Шахтьор Донецк 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Шахтьор (Луис Кастро)
 
Трубин
   
Кочолава
Бондар
Додо
Корниенко
Майкон
Патрик
Марлос
Коваленко
Тайсон
Дентиньо
Винисиус
Бензема
Асенсио
Кроос
Касемиро
Валверде
Менди
Начо
Варан
Милитао
   
Куртоа
 
Реал Мадрид (Сантиаго Бернабеу)

Обоснована прогноза: Реал Мадрид - Шахтьор 2:0

  Сподели
225