Ман Сити ще победи Порто в Англия


И. Ангелов

Ман Сити ще победи Порто в Англия

Манчестър Сити - Порто
Стадион: Етихад
Дата: 21.10.2020 г.
Час: 22:00 ч.

Манчестър Сити не прави най-добрия си старт на сезона, и в първите 4 срещи от локалната Висша лига тимът спечели само 2 пъти, макар и единият от тях да е срещу амбициозният Арсенал на Микел Артета. Миналата година Ман Сити достигна полуфиналите на Шампионска лига, и предстои да видим дали тимът ще се подобри достатъчно за да стигне до края сега.

Порто също се затруднява този сезон и както противника си в домашната лига има 2 победи от изиграните 4 кръга. Съставът на гостите обаче може да играе с най-доброто на терена защото само резервният вратар Мохамед Мбайе е с травма. 

При домакините контузени са клюзови играчи - Кевин Де Брюйне, Габриел Жезус, Аймерик Лапорте и Бенджамин Менди. Олександър Зинченко е поставен под въпрос, което може да означава, че Гуардиола няма да има здрав ляв бек в състава си. Така Кансело или Уокър могат да заемат нетипична позиция. 

Манчестър Сити няма загуба в последните си 11 срещи в групите на Шампионска лига, при 8 победи и 3 равенства. Това прави "гражданите" голям фаворит тук, още повече защото последните 3 домакинства срещу португалски отбори в състезанието бяха спечелени. Последното гостуване на Порто през 2012 г. на Ман Сити завърши с победа за англичаните с 4:0.

Порто е на поредица от 20 гостувания срещу английски отбори без успех, със 17 загуби и 3 равенства в тях, като в последните 7 поред португалците не вкараха и гол. Очаква се победа за Пеп Гуардиола.

Прогноза: Манчестър Сити - Порто 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Порто (Серхио Консейсао)
 
Марчесин
   
Мбемба
Пепе
Манафа
Сануси
Отавио
Оливейра
Урибе
Корона
Марега
Диаз
Стърлинг
Агуеро
Марез
Гюндоган
Родри
Силва
Кансело
Уокър
Аке
Диаш
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Порто 2:0

  Сподели
246