Лайпциг ще се разправи с Башакшехир


И. Ангелов

Лайпциг ще се разправи с Башакшехир

РБ Лайпциг - Истанбул Башакшекир
Стадион: Ред Бул Арена
Дата: 20.10.2020 г.
Час: 22:00 ч.

Лайпциг няма загуба във всичките си 6 изиграни официални срещи през новия сезон. В последните 2 от тях германците не допуснаха гол, и сега приемат най-непретенциозния съперник в осма група от Шампионска лига след ПСЖ и Манчестър Юнайтед.

Башакшекир стартира сезона с 3 загуби от по 2:0, но след това се закрепи и постигна две поредни сухи мрежи. Турците обаче имат проблеми с липсващи играчи преди този двубой.

При домакините Марсел Сабицер е контузен, а под въпрос е поставен Конрад Лаймер. Новото попълнение Александър Сорлот все още чака пълния си дебют за новия отбор и вероятно отново ще е резерва поради добрата форма на Юсуф Поулсен. Последният вкара и феноменален гол през уикенда в Бундеслигата.

Гостите няма да разчитат на контузените Насър Шадли, Азубике Окечукву и Мухамед Сенгезер. През лятото в тима пристигна бившият краен бранител на Манчестър Юнайтед Рафаел, който все още не се намира във форма за игра. Под въпрос е и десния бранител Хасан Али Калдъръм, който е заместван от Боли Болинголи-Мбомбо. В нападение тимът разчита на бившият стрелец на Челси Демба Ба или Енцо Кривели.

Това е исторически първи двубой между тези отбори, като се очаква гостите да не представляват особена пречка за тима от Бундеслигата.

Прогноза: РБ Лайпциг - Истанбул Башакшехир 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Башакшехир (Окан Бюрук)
 
Гюнок
   
Шкъртел
Епуреано
Кайсара
Мбомбо
Топал
Такдемир
Кахвечи
Виска
Тюрюч
Ба
Форсберг
Поулсен
Олмо
Ангелино
Кампл
Адамс
Хайдара
Халщенберг
Упамекано
Клостерман
   
Гулачи
 
РБ Лайпциг (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: РБ Лайпциг - Башакшехир 2:0

  Сподели
148