Лион наказа Ман Сити за грешките и е на полуфинал в ШЛ (видео)


Н. Гавазов

Лион наказа Ман Сити за грешките и е на полуфинал в ШЛ (видео)

Манчестър Сити и Олимпик Лион се срещнаха в двубой от четвъртфиналите на Шампионска лига. Срещата се проведе на "Жозе Алваладе" в Лисабон и завърши при резултат 3:1 за колектива от Франция.

Началото на мача бе за "гражданите", които започнаха с висока преса и обсадиха вратата на Лопеш. В тези минути лионци трудно изнасяха топката в атака, а англичаните се опитваха чрез Стърлинг и Родри по крилата и Де Брюйне в средата да пробият защитата на съперника. "Хлапетата" обаче показаха  много добра организация в отбрана, а Какере и Гимараеш успешно рушаха играта на Сити в средата на терена.

Постепенно хората на Руди Гарсия успяха да изтласкат противника и започнаха по-често да поглеждат към Едерсон. Мемфис Депай опита удар, а изстрелите на защитниците Марсело и Марсал бяха уловени от стража на "гражданите".

В 23-та минута Марсал подаде от дълбочина към наказателното поле на Сити, където Екамби и Уокър влязоха в единоборство. Топката отскочи към Корне, който я изпрати в близкия ъгъл – 1:0.

Учудващото е, че хората на Гуардиола продължиха да играят вяло, да грешат с  подаванията, а това по никакъв начин не затрудняваше представителя на Лига 1. В 30-та минута Гюндоган стреля, но топката бе уловена от Лопеш. Осем минути по-късно Де Брюйне от пряк свободен удар изпробва реакциите на стража на Лион, а малко по-късно същото направи и Гюндоган.

В самия край на първата част французите преминаха в глуха отбрана, а "гражданите" обсадиха вратата на съперника, но така и не се стигна до изравнителен гол.

Второ полувреме започна с повече владеене на топката от Сити, но Лион отговори с добра организация в защита и солидна игра в средата на терена. На практика "гражданите" не създадоха опасни положения.

В 55-та минута Риад Марез влезе на мястото на Фернандиньо, което доведе до по-голяма креативност в атаката на Сити. В 60-та минута Де Брюйне от пряк свободен удар затрудни Лопеш. Французите отговориха с удар на Марсело.

Изравнителният гол падна в момент, в който британците изнесоха играта по-напред. Стърлинг успя да настигне една дълга топка на аут линията в наказателното поле на лионци, след което върна кълбото към мястото за изпълнение на дузпата, а там Де Брюйне изпъна мрежата зад Лопеш – 1:1.

Това попадение положително подейства на 22-та и футболистите на двата тима организираха няколко добри атаки. В 70-та минута Корне падна в наказателното поле на британците след сблъсък с Уокър, но съдията не реагира. Малко след това Габриел Жезуш пропиля златна възможност за гол, когато необезпокояван от никого и очи в очи с Лопеш не успя да намери очертанията на вратата.

В 78-та минута лионци се възползваха от разредената защитна линия на съперника. Дембеле бе изведен сам срещу Едерсон и не сгреши – 2:1 за Лион. ВАР само потвърди това попадение.

Сити отговори с натиск, за което помогна и влизането на Давид Силва на мястото на Родри.

Развръзката в мача се случи малко след 80-та минута. В 85-та минута Рахим Стърлинг от около 5 метра не успя да уцели празната врата на съперника. Минута след това Ауар стреля от далечно разстояние, Едерсон отби, но най-близо до топката се оказа Дембеле, който не сгреши – 3:1 за Лион.

При този резултат завърши и срещата. Така, противно на предварителните прогнози, Манчестър Сити напусна борбата, а Олимпик Лион ще се срещне с Байерн Мюнхен на полуфиналите в турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
353