Тухел: Тук е нужен и късмет


Н. Гавазов

Тухел: Тук е нужен и късмет

Старши- треньорът на ПСЖ Томас Тухел сподели мнението си за резултата от мача с Аталанта (2: 1) в четвъртфиналите на Шампионска лига.

"Много сме щастливи. Външните хора не разбират колко е трудно да се постигнат тези цели, дори ако изглежда толкова лесно с такъв добър отбор. Това е много голяма стъпка за всички нас.

Представете си как бих празнувал, ако имах два крака! Може би щяхте да видите спринт на 40 метра. Днес е рожденият ден на клуба - той е на 50 години и определено няма да забравим тази годишнина.

След сблъсъка с Борусия Дортмунд на 1/8 -финалите почувствах, че най-накрая преодоляхме психологическата бариера в Шампионска лига. Всички около нас постоянно казваха, че не успяваме да стигнем до четвъртфиналите. Загубихме първия мач в Германия, преди реваншая мач имахме много кадрови проблеми. Но дори играейки без зрители в Париж, успяхме да обърнем всичко наопаки.

Беше много трудно да подготвяме отбора. Без мачове нямахме игрови ритъм. Но през последните дни наблюдавам изключителни усилия в отбора, всеотдайност, ентусиазъм, качество на тренировки и сплотеност. За мен това е заслужена победа, но ако вкарате толкова късно, значи имаше късмет. Аз съм първият, който призна, че е нужен късмет тук“, заяви Тухел.

Напомняме, че ПСЖ достига полуфиналите на Шампионска лига за първи път от 1995 г.

  Сподели
136