Атлетико обяви за двама заразени с коронавирус


Н. Гавазов

Атлетико обяви за двама заразени с коронавирус

Атлетико Мадрид обяви на официалния уебсайт за два положителни теста за коронавирус в отбора.

Според източника,  двама футболисти от "дюшекчиите" са се  заразили с вируса COVID-19. Сега и двамата играчи са под карантина.

Отбелязва се, че делегацията на Атлетико ще бъде повторно тествана при пристигането си в Лисабон за плейофите на Шампионска лига. Също така ще бъдат направени промени в тренировъчния график на клуба, които са съгласувани с УЕФА.

"Вчера, 8 август, всички членове на първия ни отбор, които ще пътуват за Лисабон преминаха тестове в "Суидад Депортива де Махадаонда", както изисква протокола на УЕФА преди 1/4-финалите от ШЛ. Днес излязоха резултатите и двама са тествани положително, което означава, че ще останат по домовете си. Протоколът за действия в подобна ситуация бе активиран, като това означава, че ще се направят нови PCR тестове на отбора и всички, които ще бъдат част от делегацията в Португалия. Също така може да се наложи да бъдат променени графика за тренировки, както и начина на пътуване до Лисабон и местата за нощуване“, съобщи Атлетико в акаунта си в Туитър.

Припомняме, че мачовете от последните етапи на Шампионската лига ще се проведат в Лисабон. Атлетико на 13 август ще играе мач с РБ Лайпциг.

  Сподели
156