Сари: Над Юве тегне проклятие в ШЛ, иначе играхме добре


И. Ангелов

Сари: Над Юве тегне проклятие в ШЛ, иначе играхме добре

Наставникът на Ювентус Маурисио Сари обяви, че отборът му е прокълнат в Шампионска лига, след като вчера напусна състезанието след победата с 2:1 над Лион и отпадането си заради успеха на французите у дома през февруари с 1:0. Ювентус не е печелил Шампионска лига от 1996-та година.

"Ние напуснахме състезание, в което спечелихме 6 от 8-те мача, които играхме. Имахме 1 равен и 1 загуба. Това означава, че в 8 мача имаме 19 точки. Ако имаше таблица с класиране в Шампионска лига, щяхме да сме първи или втори. Вместо това ние напускаме.

"Това ме кара да се чувствам невероятно тъжен. Кара ме да разбера, че Ювентус е прокълнат. Ако не се чувствах така щях да изляза от мача с голяма усмивка, защото видях момчетата в добра форма отново, те дадоха всичко, което имат, бориха се до края, изляха сърцето и душата си в този мач. Оценявам това.

"Изиграхме добър мач. В мач, в който изоставахме в резултата трябваше да обърнем. Губехме в резултата заради една ненормална дузпа, защото по мое мнение не трябваше да се стига до ситуацията в наказателното поле, защото преди това имаше очевиден фал срещу Игуаин. Дузпата сама по себе си също е спорна.

"Реферът очевидно не е на ниво за ситуация като тази, защото да допуснем такъв гол е като да допуснем два гола. Бяхме добри защото останахме в мача и го обърнахме, но похарчихме много енергия. Имахме още два или три шанса да вкараме към края след удара с глава на Роналдо, Игуаин, и Бонучи, и бяхме много близо до класиране напред.

"Ако трябва да имам някакво съжаление, то е за представянето в първото полувреме срещу Лион. На това ниво ти си плащаш за тези неща.

"Последните няколко месеца не се развиха както искахме, поради причини, които все още не успявам да разбера. Със сигурност исках да продължим да играем. Побеждаването не е лесно. В последните години ние го направихме да изглежда лесно, но това е борба за толкова много отбори. Този клуб трябва да продължи да прави необикновени неща, и много повече в Европа.

"Този клуб цели да побеждава. Имаме страхотен състав, но за да стигнем до края ни трябват всички здрави и във форма, а това не е случаят в последно време заради различни контузии."

  Сподели
291