Гатузо: Само в сънищата си спирам Меси


И. Ангелов

Гатузо: Само в сънищата си спирам Меси

Наставникът на Наполи Дженаро Гатузо се пошегува, че може да спре нападателя на Барселона Лео Меси само в сънищата си или на Плейстейшъна след като тимът му се готви за мача именно с каталунците в Шампионска лига. На 8-ми август на "Камп Ноу" двата тима се срещат за втория кръг от осминафиналната фаза на най-комерсиалното състезание, като в първия кръг през февруари видяхме 1:1.

"Мога да спра Меси само в мечтите си. Или ако водя Наполи срещу Барселона на Плейстейшъна на сина ми, като там се опитвам да го догоня от времето когато играех за Милан и бях 10-15 килограма по-слаб от сега."

В последния кръг на Серия А Наполи победи Лацио с 3:1:

"Аз мисля, че Лацио и Барселона са много различни отбори с два различни стила. Лацио миксира технически и физически характеристики. Барселона е само качество. Аз мисля, че това ще е различен мач. Ние не трябва да мислим дали да вкарваме или не. Трябва да играем като отбор и да сме уверени, че ще имаме шансове. Знаем, че ще е шоу. Съзнанието ни трябва да е чисто и да можем да покажем качествата си.

"Инсине говори с доктора, ще преценим травмата му в следващите 48 часа когато имаме резултатите от прегледите. Дано не е толкова сериозно, колкото мислехме в началото." 

  Сподели
146