Ман Сити - Реал Мадрид е под угроза


Н. Гавазов

Ман Сити - Реал Мадрид е под угроза

Мачът-реванш от осминафиналите на Шампионска лига между Манчестър Сити и Реал Мадрид може да не се проведе във Великобритания.

От днес Обединеното Кралство въведе задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи от Испания. Причината за това решение са нарасналите случаи на заболели от  коронавирус в страната - през последните 24 часа в Испания бяха потвърдени повече от 900 новозаразени с COVID-19.

През миналия месец Реал Мадрид предложи двубоят да се проведе на неутрален терен, но от Манчестър Сити заявиха, че няма никакви пречки срещата да се състои на "Етихад".

Сега обаче ситуацията е коренно различна. Единият вариант е футболистите на Реал Мадрид да пристигнат на Острова 15-16 дни по-рано, но според правилата, на играчите най-вероятно ще бъде забранено да тренират заедно, което на практика изключва подобна опция. Другият вариант е двубоят да се проведе на неутрален терен и в страна, която не е в "черния списък" на Великобритания.

Напомняме, че плейофите в Шампионска лига ще се проведат от 12 до 23 август в Лисабон. Всички мачове ще се състоят на "Естадио Да Луж" и "Жозе Алваладе".

Атлетико, ПСЖ, Аталанта и РБ Лайпциг вече се класираха за четвъртфиналите на Шампионска лига.

Първият мач между Реал и Манчестър Сити в Мадрид завърши с победа с 2: 1 за "гражданите".

  Сподели
242