Гуардиола отговори на Тебас


Н. Гавазов

Гуардиола отговори на Тебас

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола реагира на думите на президента на Ла Лига Хавиер Тебас, който се изказа срещу решението на Спортния арбитражен съд по жалбата на Манчестър Сити.

Напомняме, че вчера Тебас, който е пламенен привърженик на финансовия феърплей що се отнася до клубовете извън Испания, изрази съмнение относно легитимността на Спортния арбитражен съд.

Подобни остри думи на Тебас предизвикаха съответна реакция от Гуардиола, който посъветва сънародника си да следи отблизо Реал Мадрид, Барселона и Атлетико, към които УЕФА и Ла Лига бяха благосклонни спрямо различните нарушения в миналото.

"Що се отнася до този човек, сеньор Тебас, той толкова силно завижда на Висшата лига и английския футбол.

Доколкото виждам, той е невероятен адвокат. Следователно следващия път вероятно ще го попитаме пред какъв съд трябва да обжалваме.

Той трябва да се тревожи малко повече за Ла Лига, нека се съсредоточи върху това. Обикновено за такива хора това е идеалната присъда, ако е в тяхна полза, както сме виждали много пъти в Испания. Но когато присъдата е срещу тях, това е проблем.

Да, сеньор Тебас, ще бъдем в Шампионската лига през следващия сезон, защото това, което направихме, го направихме правилно", заяви Гуардиола.

  Сподели
155