Олимпик и Челси няма да се победят


Н. Гавазов

Олимпик и Челси няма да се победят

Олимпик Марсилия - Челси
Стадион: "Стад Велодром", Марсилия
Дата: 08.12.2010
Час: 21:45
Съдия: Владислав Безбородов (Русия)


В група F на Шампионската лига Олимпик Марсилия приема Челси в последен мач, преди който нещата са повече от ясни: победител е отбора на Роман Абрамович, а французите са втори. До това положение се стигна, след като Олимпик победи Спартак в Москва с 3:0 и въпреки лошия си старт с двете загуби, успя да се пребори за плейофите в турнира. Освен това, марсилци влязоха в историята на най-престижния европейски клубен турнир и като отбора, постигнал най-голяма победа - 7:0 срещу Жилина. В Лига 1 Олимпик загуби последната си среща в Ница, но въпреки това е само на две точки от лидера Лион и ще играе съществена роля в битката за титлата през този сезон.

Челси по категоричен начин заеха първото място в групата и от пет мача постигнаха пет победи. Отбелязаха 14 гола и допуснаха само 3. Във Висшата лига на Англия обаче хората на Анчелоти бележат спад в представянето си и в последните си шест срещи имат само една победа. Така „сините" отстъпиха от първото място, но продължават да се намират в борбата за титлата и са само на две точки от лидера Арсенал. През уикенда Челси излиза срещу набралия скорост Тотнъм и най-вероятно всички погледи са хвърлени именно към лондонското дерби.

Не е ясно с какъв състав ще излезе Олимпик. Не е изключено Дешан да използва някои от резервите и да даде почивка на титулярите. Със сигурност от групата за мача отпада Мбия, който е наказан, както и Жиняк, който все още не е възстановен от контузията си. Аспиликуета заради разкъсани кръстни връзки ще пропусне остатъка от сезона и по такъв начин най-вероятно на върха на атаката да видим триото Валбуена, Брандао и Реми.

Анчелоти даде почивка на Джон Тери и Ашли Коул и остави двамата в Лондон. Поради контузии в групата за мача не са включени също Алекс, Бенаюн и Лампард. Не е ясно дали Жирков ще играе. Със сигурност срещу бившият си клуб излиза Дрогба, който заедно с младите Стъридж и Какута ще води нападението.

И двата отбора се класираха за плейофите, поради което срещата ще е без значение за тях. Гостите обаче се намират в много лоша форма и не е изключено Олимпик да зарадва своите фенове. В същото време не бива да изключваме и вероятността разликата между двата тима да бъде направена от Дрогба. Най-вероятно е обаче срещата да завърши наравно.

Прогноза за: Олимпик - Челси 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Олимпик Марсилия:

20 ноември Тулуза - Олимпик Марсилия 0:1 (Лига 1)
23 ноември Спартак Москва - Олимпик Марсилия 0:3 (Шампионска лига)
27 ноември Олимпик Марсилия - Монпелие 4:0 (Лига 1)
01 декември Олимпик Марсилия - Рен 0:0 (Лига 1)
05 декември Ница - Олимпик Марсилия 1:0 (Лига 1)

Челси:

14 ноември Челси - Съндърланд 0:3 (Висша лига)
20 ноември Бирмингам - Челси 1:0 (Висша лига)
23 ноември Челси - Жилина 2:1 (Шампионска лига)
28 ноември Нюкасъл - Челси 1:1 (Висша лига)
04 декември Челси - Евъртън 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Олимпик Марсилия - Челси

3 мача
1 победа за Олимпик Марсилия
0 равенства
2 победи за Челси
Голова Разлика: 3:1 за Челси


Коефициенти от bet365:
Олимпик Марсилия - 2.30
Равен - 3.30
Челси - 3.20

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165