Байерн - Базел: Чудеса не стават


Н. Гавазов

Байерн - Базел: Чудеса не стават

Байерн Мюнхен - Базел
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 08.12.2010
Час: 21:45
Съдия: Мартин Хансон (Швеция)


В група Е на Шампионската лига победител след пет изиграни мача е Байерн Мюнхен и първи ще си остане, независимо как ще завършат срещите в групата, тъй като баварците имат преимущество в личните двубои срещу Рома, ако разбира се италианците догонят немският гранд. Байерн постигна четири победи и загуби само един мач, а нападателите вкараха 13 гола, с което се нареждат до този момент сред първите седем тима по резултатност в тазгодишното издание на Шампионската лига. Не така стоят нещата обаче в Бундеслигата, където Байерн след 15 изиграни мача има едва 6 победи и изостава от лидера в класирането на 17 точки.

Ситуацията в група е такава, че всички отбори се подредиха на равно разстояние един от друг и трябва внимателно да се вгледаме в допълнителните показатели, които ще гарантират класиране в плейофите. Базел постигна две победи, загуби три от срещите си и има в актива си шест точки. При победа в Мюнхен и загуба на Рома в Клуж, аванса на „вълците" от три точки не само ще бъде стопен обаче, а и швейцарците ще бъдат втори в групата, тъй като са с по-добри лични показатели от италианския отбор. Във вътрешното първенство Базел намери верният път след лошия си старт и в момента хората на Финк делят първото място в групата с равен брой точки с Люцерн.

Кадровото положение в Байерн започна да се подобрява и в сряда на терена няма да могат да излязат само Бадщубер, Робен и Олич. Пранжич има мускулни проблеми и все още се изяснява състоянието му. Ван Бомел през уикенда се завърна в игра за първи път от 12 октомври насам, а Клозе вече тренира, макар и по индивидуален план.

Финг няма да може да разчита на Хугел заради травма на глезена, Чипърфилд, Кусунга и Зуа. За сметка на това Щрелер се завърна в игра, след като в продължение на три седмици лекуваше контузия на глезена.


Резултатът в мача ще зависи от това, с какъв състав ще излезе Байерн и до колко мотивиран ще бъде, за да победи. Известна е взискателността на Луис ван Гаал и едва ли холандският специалист ще позволи на своите футболисти да не се концентрират. При всички положения Базел, който е в отлична форма ще играе на предела на своите сили и ще даде всичко от себе си за победата, но ако резултатът в срещата между Клуж и Рома се развие неблагоприятно за швейцарците, много вероятно е ентусиазма на гостите да се изпари, а и едва ли бихме станали свидетели на чудо. Победата за мюнхенци е по-вероятна, но няма да е лошо да се застраховаме и с един знак за равенство.

Прогноза за: Байерн - Базел 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

14 ноември Байерн Мюнхен - Нюрнберг 3:0 (Бундеслига)
20 ноември Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 1:1 (Бундеслига)
23 ноември Рома - Байерн Мюнхен 3:2 (Шампионска лига)
27 ноември Байерн Мюнхен - Айнтрахт 4:1 (Бундеслига)
04 декември Шалке 04 - Байерн Мюнхен 2:0 (Бундеслига)

Базел:

13 ноември Базел - Тюн 1:3 (Суперлига)
20 ноември Сервет - Базел 4:5 (Купа на Швейцария)
23 ноември Базел - Клуж 1:0 (Шампионска лига)
28 ноември Нойшател Ксамакс - Базел 1:2 (Суперлига)
04 декември Базел - Йънг Бойс 3:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Базел

1 мач
1 победа за Байерн Мюнхен
0 равенства
0 победи за Базел
Голова Разлика: 2:1 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.72
Равен - 3.75
Базел - 4.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139