Мач между Аякс и Милан никога не е без значение


Т. Михайлов

Мач между Аякс и Милан никога не е без значение

Милан - Аякс
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 08.12.2010
Час: 21:45
Съдия: Клаус Бо Ларсен (Дания)


Милан посреща Аякс в последен мач за двата тима от груповата фаза на Шампионската лига. За жалост на неутралните фенове двубоят не е пряк сблъсък за втората позиция в Група G, но е важен за холандците, които трябва да завършат на трето място, за да продължат участието си в Лига Европа.

За Милан дните са много добри като освен, че продължават напред в Шампионската лига “росонерите” са лидер в Серия А, където водят на 10 точки пред шампиона и единствен сериозен претендент за титлата Интер. В последния кръг Милан победи Бреша с 3:0. Единствената загуба на Ибрахимович и компания в Европа бе нанесена от Реал Мадрид на “Сантяго Бернабеу”.

Аякс не успя да победи Милан на “Амстердам Арина”, като мачът завърши 1:1. Холандците обаче пропуснаха шанса си за атака на второто място със загубата си от Оксер във Франция. Завръщането на 4-кратния шампион в най-престижния турнир на Европа след дълго отсъствие може да се определи като успешно. В трудна група “червено-белите” имаха своите добри мачове, но това не бе достатъчно. В Ередивизи Аякс е 4-ти на 5 точки от лдиера ПСВ като в последния кръг направи 1:1 с НЕК Ниймеген.

Роналдиньо не тренира в понеделник заради контузия в глезена, но вероятно ще е на линия за мача си. Андреа Пирло се завърна след разтежение през уикенда. Индзаги, Пато и Одо са твърдо аут, тъй като са с по-тежки травми.

Теему Таинио и Тимъти Атуба пропуснаха мача с НЕК поради леки контузии. Олегер се завръща след травма, която го извади от терените за около 2 седмици. Николас Лодейро, Евандер Сно и Кенет Вермеер са твърдо аут от мача.

Мач между тези два колоса на европейския футбол в никакъв случай не може да бъде без значение. Наистина Аякс има по-голяма мотивиация за срещата, тъй като трябва да си подсигури третата позиция. Милан обаче се намира във възход и ще иска да продължи добрата серия за утвърждаване на самочувствието си. Равенството изглежда много прималив залог.

Прогноза: Милан - Аякс 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

14 ноември Интер - Милан 0:1 (Серия А)
20 ноември Милан - Фиорентина 1:0 (Серия А)
23 ноември Оксер - Милан 0:2 (Шампионска лига)
27 ноември Сампдория - Милан 1:1 (Серия А)
04 декември Милан - Бреша 3:0 (Серия А)

Аякс:

14 ноември АЗ Алкмаар - Аякс 2:0 (Ередивизие)
20 ноември Аякс - ПСВ Айндховен 0:0 (Ередивизие)
23 ноември Аякс - Реал Мадрид 0:4 (Шампионска лига)
28 ноември ВВВ Венло - Аякс 0:2 (Ередивизие)
04 декември Аякс - НЕК Ниймеген 1:1 (Ередивизие)


Досегашни срещи:

Милан - Аякс

11 мача
5 победи за Милан
2 равенства
4 победи за Аякс
Голова Разлика: 15:11 за Аякс


Коефициенти от bet365:

Милан - 1.90
Равен - 3.50
Аякс - 4.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160