Копенхаген - Панатинайкос: Гърците ще играят за своята чест


Н. Гавазов

Копенхаген - Панатинайкос: Гърците ще играят за своята чест

ФК Копенхаген - Панатинайкос
Стадион: "Паркен", Копенхаген
Дата: 07.12.2010
Час: 21:45
Съдия: Флориан Майер (Германия)

Копенхаген ще се опита да завърши участието си в група D на Шампионската лига с победа срещу последният в класирането Панатинайкос. Малко неочаквано за мнозина, но датският първенец е изправен пред участие в плейофите на най-престижния европейски турнир. Това стана благодарение на късмета при домакинският успех срещу Рубин, както и на добрата игра при гостуването в Гърция, където Копенхаген победи с 2:0 своя съперник. Във вътрешното първенство шампионът на Дания е все още без загуба след 19 изиграни мача и е убедителен лидер с 19 точки преднина пред втория Одензе.

Панатинайкос е без победа в група D на Шампионската лига и има само две равенства, постигнати в мачовете срещу Рубин. „Детелините" получиха десет гола в своята врата и успяха да вкарат само един и съвсем заслужено отпадат от по-нататъшната борба. Очевидно е, че усилията ще бъдат хвърлени във вътрешното първенство, където след 13 изиграни мача Панатинайкос дели първото място с Олимпиакос на десет точки пред третия ПАОК.

За домакините отпаднаха контузените Норегаард и Бергволд, които лекуват дълговременни контузии. Добрата новина за Солбакен е завръщането на Н'Дой, както и на Вингаард и Антонсон. Схемата на игра ще бъде 4-4-2 с Н'Дой и Сантин начело на атаката и Гронкяер и Вингор по крилата.

За Панатинайкос отпаднаха Сеитаридис, когото старши треньора Ферейра остави в Атина заради обща умора, както и Гову, който се разболя в навечерието на срещата. Лето продължава да лекува контузията на коляното си, която получи на 3 октомври, а в отбора се завърна Нинис.

Резултатът в този мач ще зависи най-вече от съпротивителните сили и мотивацията на Панатинайкос. Ако гърците излязат на „Паркен" с повече мисъл за предстоящите си срещи във вътрешния шампионат, със сигурност домакините няма да имат проблеми и ще постигнат победата. Но Панатинайкос има силите да се противопостави на своя съперник и ако реши да завърши участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига по достоен начин, може да го направи. Аз все пак си мисля, че точно това ще се опитат да сторят гърците и те ще играят достойно за своята си чест.

Прогноза за: Копенхаген - Панатинайкос 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

ФК Копенхаген:

14 ноември Сьондерийске - ФК Копенхаген 3:3 (Суперлига)
21 ноември ФК Копенхаген - Нордселанд 2:1 (Суперлига)
24 ноември Рубин - ФК Копенхаген 1:0 (Шампионска лига)
28 ноември Рандерс - ФК Копенхаген 0:3 (Суперлига)
04 декември ФК Копенхаген - Есберг 3:1 (Суперлига)

Панатинайкос:

13 ноември Панатинайкос - Лариса 1:1 (Суперлига)
20 ноември Панатинайкос - Ираклис 4:2 (Суперлига)
24 ноември Панатинайкос - Барселона 0:3 (Шампионска лига)
28 ноември Керкира - Панатинайкос 0:2 (Суперлига)
04 декември Панатинайкос - Пансерайкос 2:0 (Суперлига)


Досегашни срещи:

ФК Копенхаген - Панатинайкос

2 мача
1 победа за ФК Копенхаген
0 равенства
1 победа за Панатинайкос
Голова Разлика: 2:1 за ФК Копенхаген


Коефициенти от bet365:
ФК Копенхаген - 1.40
Равен - 4.50
Панатинайкос - 8.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
131