Дербито в група С ще завърши с гросмайсторско реми


Т. Михайлов

Дербито в група С ще завърши с гросмайсторско реми

Манчестър Юнайтед - Валенсия
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 07.12.2010
Час: 21:45
Съдия: Педро Проенса (Португалия)


Манчестър Юнайтед посреща Валенсия в решителен сблъсък за първото място в група С на Шампионската лига. “Червените дяволи” и “прилепите” с лекота си осигуриха участие в следващата фаза като само Глазгоу Рейнджърс се опита да им се противопостави. Бурсаспор бе безпомощен и стана лесна жертва на два от най-стабилните клубове в последните 10 години на турнира.

За момента Манчестър Юнайтед е лидер в Група С като трикратният носител на трофея има три точки преднина. Те дойдоха от победата му с 1:0 на “Местая” в първия двубой между двата съперника. Това означава, че при победа, с какъвто и да е резултат Валенсия ще изпревари англичаните, тъй като головата разлика на Лос Че е доста по-добра.

Мачът на Манчестър Юнайтед от последния кръг на Висшата лига с Блекпул бе отложен заради силен снеговалеж, което означава, че основният състав на “червените дяволи” не е участвал в официален мач от близо 10 дни. За последно звездите на Сър Алекс разбиха със 7:1 Блекбърн, а след това резервният тим бе унизен от Уест Хем в Карлинг къп с 4:0.

Валенсия пък имаше тежка седмица, която завърши с поражение с 2:0 на “Сантяго Бернабеу” от Реал Мадрид. Двете попадения вкара бившият играч на Юнайтед Кристиано Роналдо. Така Валенсия изостана на 4 точки от четвъртото място, където  е Еспаньол. Все пак момчетата на Унай Емери изиграха повечето си тежки мачове и имат по-лесна програма до края на полусезона.

Оуен Харгрийвс, Майкъл Оуен и Антонио Валенсия са контузените в състава на Манчестър Юнайтед. Интересно е да видим какво ще предпочете Сър Алекс Фъргюсън за мача. Шотландецът може да пусне основните си играчи, тъй като те загубиха игровото темпо, заради отменения мач с Блекпул. Във Висшата лига предстои дерби с Арсенал. Възможно е Бербатов и компания да получат почивка, но с това се рискува спад във формата им за мача с временния лидер.

Проблемите в тима на Валенсия са свързани най-вече с вратарския пост. Сесар Санчес и Мигел Моя са с контузии,.което означава, че Гуаита ще продължи да пази. Давид Нааваро и Жереми Матьо също са с проблеми и няма да вземат участие в мача.

Манчестър Юнайтед едва ли ще се хвърли настървено за победата, тъй като трябва да мисли и за мача с Арсенал. Първата позиция е важна, но “червените дяволи” ще опитат да стигнат до нея по възможно най-икономичния начин. Това дава добър шанс на Валенсия. На “Олд Трафорд” обаче английският колос трудно може да загуби.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

13 ноември Астън Вила - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)
20 ноември Манчестър Юнайтед - Уигън 2:0 (Висша лига)
24 ноември Рейнджърс - Манчестър Юнайтед 0:1 (Шампионска лига)
27 ноември Манчестър Юнайтед - Блекбърн 7:1 (Висша лига)
30 ноември Уест Хем - Манчестър Юнайтед 4:0 (Карлинг Къп)

Валенсия:

14 ноември Валенсия - Хетафе 2:0 (Примера)
20 ноември Виляреал - Валенсия 1:1 (Примера)
24 ноември Валенсия - Бурсаспор 6:1 (Шампионска лига)
28 ноември Валенсия - Алмерия 2:1 (Примера)
04 декември Реал Мадрид - Валенсия 2:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Валенсия

8 мача
3 победи за Манчестър Юнайтед
4 равенства
1 победа за Валенсия
Голова Разлика: 8:3 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.72
Равен - 3.60
Валенсия - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262