Ще разследват Ливърпул - Атлетико за връзка с пандемията


И. Ангелов

Ще разследват Ливърпул - Атлетико за връзка с пандемията

Градският съвет на Ливърпул обяви, че ще разследва срещата от Шампионска лига между Ливърпул и Атлетико Мадрид за връзка с разпространението на коронавируса в страната. Това бе последният мач на английска почва преди спирането на сезона. Тя се изигра на 11-ти март пред 52 000 души, 3000 от които пристигнаха от Мадрид.

"Градският съвет на Ливърпул, заедно с партньори от университета на Ливърпул и университета "Джон Муурс", се съгласиха да изследват влиянието на разпространението на Ковид19 като резултат от мача на "Анфийлд" от 11-ти март. 

"Отделът по здравето, заедно с партньорите си, в момента прави оценка на размера на проекта. Концентрацията на града в момента е над справянето с пандемията, поради което няма да се поставят срокове за извършване на тази задача."

Кметът на Ливърпул Стив Родерам вчера коментира, че срещата не е трябвало изобщо да се играе. BBC цитира:

"Ако хората са хванали коронавируса като директен резултат от това спортно събитие, което ние вярваме, че не трябваше да се играе, това ще е скандално. Това постави не само тези хора в опасност, но и медиците от първа линия и техните семейства, които впоследствие се разболяха."

  Сподели
159