Интер пречупи Твенте с Ники Михайлов, Тотнъм разнищи Вердер


Л. Михайлов

Интер пречупи Твенте с Ники Михайлов, Тотнъм разнищи Вердер

Интер победи с минималното 1:0 Твенте с Ники Михайлов на врата в среща от група А на Шампионската лига. Българският страж изигра пълни 90 минути на "Джузепе Меаца" и се представи на отлично ниво, но това не стигна на неговият тим за да си тръгне поне с точка.

В началото на срещата двата отбора седяха сравнително равностойно на терена, но Интер постепенно започна да поемат инициятивата. Още в третата минута опасна атака на "нерадзурите" завърши с центриране към Уесли Снайдер, който обаче прати топката покрай дясната греда. В 18-ата минута реферът отсъди пряк свободен удар в позла на домакините на 20 метра от вратата. Снайдер и Станкович бяха зад топката, последва директен изстрел на холандеца, който срещна напречния стълб.

След почивката отборът на Рафа Бенитес се активизира значително и наложи сериозен натиск над противника. Така в 54-ата минута падна и победният гол за Интер, когато удар на Уесли Снайдер от фаул рикошира в краката на защитник на Твенте и попадна в Камбиасо, който с мощен шут отблизо не остави никакъв шанс на Михайлов.

След гола Интер продължи да играе открито и да създава опасности пред противниковата врата. Българският страж на няколко пъти се намеси решаващо при удари на Ето'о и на Санети. Гостите също имаха възможност да изравнят, но прецизен удар от дистанция на Дени Ландзаат срещна горната греда.

В другия двубой от групата Тотнъм победи безапелационно Вердер Бремен с 3:0 и си осигури място на осминафиналите на турнира. Така "шпорите" събраха в актива си 10 точки, колкото има и Интер и в последния мач от груповата фаза двата тима ще трябва да решат кой ще е пръв в групата.

Тотнъм не срещна особени трудности срещу немския си съперник и успяха да отбележат два гола до почивката. Първо в 6-ата минута Аарън Ленън напредна и намери непокрития Кабул, който откри резултата. Второто попадение падна малко преди края на полувремето, когато Крауч с глава отклони топката към Модрич, а хърватинът с лекота преодоля Себастиан Прьодл и простреля Тим Вийзе.

През втората част "шпорите" продължиха с атакуващия футбол и Гарет Бейл нацели гредата от пряк свободен удар в 52-ата минута. Малко по късно отново той пропусна да отбележи от дузпа, спасена от стража Вийзе. Крауч подпечата победата на англичаните в 79-ата минута, когато изстрел на Бейл се отби в гредата, от там Ленън овладя и подаде на тарана, който заслужено направи 3:0.

  Сподели
173