Рубин и Копенхаген ще сътворят интригуващ и емоционален двубой


Н. Гавазов

Рубин и Копенхаген ще сътворят интригуващ и емоционален двубой

Рубин - ФК Копенхаген
Стадион: "Централни", Казан
Дата: 24.11.2010
Час: 19:30
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)


В 5 кръг на група D от Шампионската лига Рубин приема Копенхаген и всякакъв друг резултат освен победата, ще изхвърли на практика руснаците от по-нататъшното им участие в турнира. Хората на Бердяев все още са без победа и записаха три равенства от четири мача, което засега им отрежда третото място в класирането с актив от три точки и малки шансове да продължат напред, след като в последния кръг отбора гостува на Барселона.

В първенството на Русия казанци са без загуба от 31 юли, когато бяха победени от Зенит, но отборът в последните си пет мача записа четири равенства (общо 12 от 29 мача!) и кръг преди края е трети с актив от 57 точки - с четири по-малко от втория ЦСКА Москва и с девет повече от четвъртия Спартак Москва.


Представянето на Копенхаген в Шампионската лига е повече от успешно. Отборът воден от Солбакен записа две победи - срещу Рубин у дома и срещу Панатинайкос като гост и успя да завърши на „Паркен" наравно с Барселона. Единствената загуба на датския шампион е на „Ноу Камп", където Барселона трябваше да положи огромни усилия, за да преодолее съпротивата на своя противник. По този начин Копенхаген има в своя актив седем точки, а в последният кръг приема Панатинайкос.

Във вътрешното първенство датският шампион е безапелационен лидер и след 17 изиграни мача има в актива си 45 точки - с 16 повече от втория Одензе. Отборът е без загуба, отбеляза 44 гола , а допусна само 14.


Карлос Едуардо отпадна от групата на Рубин, заради контузия в коляното, получена срещу Спартак Москва на 8 ноември. Рижков и Мартинс имаха леки травми, но вчера и днес тренираха пълноценно и ще могат да вземат участие в мача. Курбан Бердяев ще използва постройка 4-4-2, като по фланговете най-вероятно ще застанат Разянцев и Касаев. Карадениз може да се появи на по-късен етап от двубоя, но какво ще реши наставника на Рубин - това знае само той.

Защитникът Отесен отпадна от групата на Копенхаген, заради съпругата си, която очаква да роди. Добрата новина за Солбакен е завръщането на Нордстранд след контузията, която го извади извън строя за около месец. Наставникът ще използва схема на игра 4-4-2, но двете крила Гронкяер и Вингор ще бъдат прибрани повече към центъра, а когато отбора овладее топката опорните защитници много активно подпомагат нападателите си. Начело на атаката ще бъдат Н'дой и Сантин, а на левия фланг на защита по-вероятно е мача да започне Вендт, отколкото Ларсон.

За любителите на статистиката: В срещата между двата отбора на „Паркен" Рубин отправи 16 удара в посока на вратата на своя противник, докато Копенхаген отвърна само с 8. Въпреки това, домакините победиха с 1:0. Руснаците имат най-нисък процент спечелени въздушни двубои от всички отбор в турнира - 34%. Копенхаген е без загуба в четири мача срещу руски отбори, като от тях спечели три. Рубин не е побеждавал в пет от последните си седем мача на европейската сцена. Копенхаген е загубил шест от последните си седем мача като гост в Шампионската лига.

Двубоят между Рубин и Копенхаген се очертава да бъде много интригуващ и непредсказуем. Руснаците нямат друга алтернатива, освен да търсят победата, която ще им даде някакви шансове за класиране в следващия етап на турнира, но и почти ще им осигури третото място в класирането. Бердяев заяви вече, че футболистите му ще рискуват, за да постигнат успех, а това значи само едно - домакините могат да победят, но могат и да загубят, оголвайки се за контраатаките на датчаните. При всички положения ще бъде рисковано играта с един знак.

Прогноза за: Рубин - Копенхаген 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Рубин:

29 октомври Криля Советов - Рубин 0:2 (Висша лига)
02 ноември Рубин - Панатинайкос 0:0 (Шампионска лига)
08 ноември Рубин - Спартак Москва 1:1 (Висша лига)
13 ноември Динамо Москва - Рубин 2:2 (Висша лига)
20 ноември Рубин - Зенит 2:2 (Висша лига)

ФК Копенхаген:

30 октомври ФК Копенхаген - Лингби 3:2 (Суперлига)
02 ноември ФК Копенхаген - Барселона 1:1 (Шампионска лига)
07 ноември ФК Копенхаген - Хорсенс 4:0 (Суперлига)
14 ноември Сьондерийске - ФК Копенхаген 3:3 (Суперлига)
21 ноември ФК Копенхаген - Нордселанд 2:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Рубин - ФК Копенхаген

1 мач
0 победи за Рубин
0 равенства
1 победа за ФК Копенхаген
Голова Разлика: 1:0 за ФК Копенхаген


Коефициенти от bet365:
Рубин - 1.90
Равен - 3.40
ФК Копенхаген - 4.20

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
130