Барселона ще търси първа победа като гост в турнира


Н. Гавазов

Барселона ще търси първа победа като гост в турнира

Панатинайкос - Барселона
Стадион: "Спирос Луис", Атина
Дата: 24.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки (Италия)


В 5 кръг на група D на Шампионската лига Панатинайкос приема Барселона и единствено победата запазва някакви теоретични шансове за гръцкия отбор да продължи в следващата фаза на турнира. Победа на каталунците пък ще ги класира за плейофите.

Панатинайкос са без победа в групата, с два равни мача и голова разлика 1:7. Единственият гол „детелините" отбелязаха в срещата си на „Ноу Камп", но пък получиха цели пет. В последният кръг гърците гостуват на Копенхаген и при благоприятно развитие на двубоите, имат реални шансове да заемат третото място, което ще им даде право на участие в турнира Лига Европа след Нова година.
В първенството на страната Панатинайкос е в серия от пет мача без загуба и след 11 изиграни мача заема второ място в класирането с 24 точки - колкото има и Олимпиакос. През уикенда „детелините" победиха Ираклис с 4:2, като два от головете отбеляза Сисе.


След четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига Барселона, противно на предварителните прогнози все още не е осигурила класирането си за следващия етап на турнира. Каталунците победиха в домакинските си мачове и завършиха наравно при гостуванията си. Така хората на Гуардиола събраха осем точки и оглавяват класирането в групата.В първенството на Ла Лига шампиона на Испания се намира в серия от седем победи и е на точка зад лидера Реал Мадрид. В очакване на „Ел Класико" на 29 ноември на „Ноу Камп", Барселона прегази през уикенда Алмерия с 8:0, като Меси отново бе на висота и записа хеттрик.


Бумсонг се завърна в основния състав след като се възстанови от травмата в бедрото си, но Нинис и Лето останаха извън отбора заради контузии.Схемата на игра, която ще използва новият наставник на Панатинайкос Ферейра ще бъде най-вероятно 4-2-3-1, като при овладяване на топката и организиране на атаките, тя ще преминава в 4-2-1-3. В средата на терена най-вероятно Карагунис ще започне мача вместо Христодулопулос, но, независимо кой от тях ще бъде титуляр, основната тежест в организирането и осъществяването на атаките ще падне именно в тази зона.

Френският защитник на Барселона Ерик Абидал премина късен медицински преглед, който установи, че той е напълно възстановен от контузията, която го измъчваше и ще може да играе в предстоящия мач от Шампионската лига срещу Панатинайкос. На пресконференцията преди срещата Гуардиола отказа да назове конкретно с кои играчи ще започне мача, а само се ограничи да спомене, че ще използва най-добрия си състав и няма да се влияе от предстоящия сблъсък с Реал Мадрид. Вероятно Барселона ще излезе с трима нападатели и ще се опита да реши всички въпроси около класирането си за следващия етап в турнира още тук.

За любителите на статистиката: Барселона е отбора, който е разрешил най-малко удари на своите опоненти към собствената си врата. Отделно от това, каталунците са спечелили най-много въздушни двубои в Шампионската лига през сезона - 69% и най-много са притежавали топката, като срещу Панатинайкос този показател бе 86%.

Гърците имат два мача на разположение в които могат да постигнат частичен успех в тазгодишната си кампания в Шампионската лига, а именно - класиране на третото място в групата и участие в Лига Европа след Нова година. От своя страна Барселона ще се опита да постигне първа победа като гост в турнира, с което ще осигури и по-нататъшното си участие в него. Факторът домакинство ще е леко предимство за Панатинаайкос, но пък класата на гостите е много по-голяма и ще бъде напълно достатъчна испанският шампион да излезе като победител от двубоя.

Прогноза за: Панатинайкос - Барселона 1:3

 

Последни 5 изиграни срещи:

Панатинайкос:

30 октомври Панатинайкос - Олимпиакос 2:1 (Суперлига)
02 ноември Рубин - Панатинайкос 0:0 (Шампионска лига)
08 ноември Атромитос - Панатинайкос 0:1 (Суперлига)
13 ноември Панатинайкос - Лариса 1:1 (Суперлига)
20 ноември Панатинайкос - Ираклис 4:2 (Суперлига)

Барселона:

02 ноември ФК Копенхаген - Барселона 1:1 (Шампионска лига)
07 ноември Хетафе - Барселона 1:3 (Примера)
10 ноември Барселона - Сеута 5:1 (Купа на Краля)
13 ноември Барселона - Виляреал 3:1 (Примера)
20 ноември Алмерия - Барселона 0:8 (Примера)


Досегашни срещи:

Панатинайкос - Барселона

5 мача
1 победа за Панатинайкос
1 равенство
3 победи за Барселона
Голова Разлика: 13:3 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Панатинайкос - 9.00
Равен - 4.75
Барселона - 1.36

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160