Атлетико Мадрид детронира Ливърпул


FUTBOL-TV

Атлетико Мадрид детронира Ливърпул

Атлетико Мадрид детронира европейския клубен шампион - Ливърпул. При първата среща в Испания "дюшекчиите" се наложиха с 1:0, а при същия резултат, но в полза на мърсисайдци приключи редовното време на днешния мач. В продълженията испанците се наложиха с 3:2 и продължават напред в надпреварата.

"Червените" бяха по-активни през първата част, но и гостите пропуснаха няколко добри положения. Така се стигна до 43-ата минута, когато Салах и Окслейд-Чембърлейн разиграха добре по десния фланг, след което последният центрира около точката за дузпа. Вайналдум беше изпуснат и засече с глава - 1:0.

След почивката натискът на англичаните се засили още повече, но лош късмет и прекрасните изяви на Облак запазиха резултата непроменен. При една от ситуации Робъртсън нацели греда.

В добавеното време Йоренте прати топката във вратата на Ливърпул, след като засече с глава центриране от фаул и донесе невероятна радост на треньорска скамейка, но секунди след това попадението правилно бе отменено заради засада. Така се стигна до продължения.

В 94-ата минута Вайналдум центрира отдясно, а Фирмино засече с глава. Топката срещна дясната греда, но след това бразилецът направи добавка и прати кълбото в мрежата - 2:0. След това обаче се стигна до обрат.

Три минути по-късно Адриан направи грешка. Александър-Арнолд върна към вратаря, който след това подаде топката на Феликс, а той изведе Йоренте, който с прецизен удар порази целта - 2:1. В 105-ата минута Йоренте за втори път прати топката във вратата на Адриан, като отново ударът на играча без доста прецизен - 2:2. В оставащите минути хората на Клоп опитаха да обърнат мача, но в самия край Мората успя да отбележи дори победен гол за Атлетико.

  Сподели
400