Лайпциг довърши Тотнъм


И. Ангелов

Лайпциг довърши Тотнъм

РБ Лайпциг прие Тотнъм в срещата от втория кръг на осминафиналите на Шампионска лига. Днес на "Ред Бул Арена" домакините спечелиха с 3:0 и след минималната си победа в Лондон в първия кръг, тимът продължава сред последните 8 отбора в състезанието.

Тотнъм започна, демонстрирайки намеренията си в срещата, но след само 10 минути Сабитцер откри резултата с удар от дъгата ниско в далечния ъгъл за 1:0. 9 минути след това Вернер помисли, че е удвоил, но попадението му при една мълниеносна контра бе отменено заради засада.

В 21-ата минута обаче Сабитцер вкара за 2:0 при грешка в защитата на гостите, която позволи на Ангелино да предостави перфектна топка на главата му на близка греда за попадението. След този гол гостите сякаш се отказаха да се борят, а Лайпциг разиграваше спокойно. Първи точен удар за шпорите бе отправен в 42-ата минута от Ло Селсо.

След почивката домакините играха прибрано и позволяваха на Тотнъм да владее повече, след като цялата работа бе свършена за едно полувреме. В 87-ата минута в тази част за 3:0 гол добави Форсберг, който завърши от дузпата при един карамбол в полето на гостите, създал се при контра и центриране от ляво.

  Сподели
229