Валенсия и Аталанта отново със зрелище


И. Ангелов

Валенсия и Аталанта отново със зрелище

Валенсия посрещна Аталанта за втората среща между двата тима от осминафиналите на Шампионска лига. Днес на "Местая" срещата завърши при 4:3 за гостите, и след като Аталанта спечели у дома първия кръг с 4:1, италианският отбор ще се нареди сред последните 8 отбора в най-комерсиалното състезание в Европа.

Още във 2-ата минута гостите получиха шанс да бият дузпа когато Диакаби повали Иличич в полето. Нападателят застана зад бялата точка и вкара за 1:0. В 21-ата минута обаче Кевин Гамейро изравни когато Родриго опита да го изведе в полето, топката бе пресечена от Паломино, но той се забави да изчисти и Гамейро се възползва за да вкара за 1:1.

В 42-ата минута Аталанта получи втора дузпа за игра с ръка в полето отново на Диакаби, и отново Иличич вкара за 2:1. След почивката в 50-ата минута Фройлер нацели горната греда на домакините и лиши своя тим от 3:1. Вместо това минута след това Кевин Гамейро вкара за 2:2 с глава след перфектно центриране от дясно на Феран Торес.

В 67-ата минута самият Торес реализира за 3:2 за Валенсия когато прехвърли вратаря от дъгата при подаване на Парехо. В 71-ата минута обаче Иличич достигна до своя хетрик и 3:3 при една бърза контра. В 82-ата минута Иличич вкара четвъртия си гол в срещата с перфектно пласиран удар, оставен сам в наказателното поле при подаване на Фройлер.

  Сподели
165