Челси - Жилина: Среща с предизвестен край


Н. Гавазов

Челси - Жилина: Среща с предизвестен край

Челси - Жилина
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 23.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Робърт Шьоргенхофер (Австрия)


В група F на Шампионската лига Челси приема Жилина, в среща от 5 кръг на турнира. Гостите вече отпаднаха от турнира и мачът за тях ще бъде по-скоро за престиж. Домакините пък се класираха вече за следващата фаза и само остава да обезпечат първото си място, от което на практика няма кой да ги измести.

Челси постигна четири победи в четирите си мача от Шампионската лига, вкара 12 гола, допусна само два и съвсем заслужено е едноличен лидер в групата. В последният кръг „сините" гостуват на Олимпик, които теоретично могат да изместят шампиона на Англия от първото място, но на практика едва ли би могло да стане.

Във вътрешния шампионат Челси започнаха блестящо и с победи от по 4-5 гола разлика стъпиха на върха оставяйки зад себе си конкурентите за титлата. В последните си четири мача обаче, хората на Анчелоти забуксуваха, допуснаха три загуби и в момента делят първото място с отбора на Сър Фъргюсън. В пресата се появиха спекулации за възможна оставка на Анчелоти, което днес бе опровергано от ръководството на отбора, но така или иначе натискът върху италианският специалист остава.

Жилина със своето представяне в Шампионската лига е на път да постави всякакви негативни рекорди. Словашкият шампион е последен в групата, записа четири загуби, отбеляза само един гол, а допусна цели 15. В последният кръг хората на Хапал бяха унижени и пред собствената си публика, губейки с 0:7 от Марсилия.

Във вътрешното първенство Жилина след 17 изиграни мача събра 36 точки и е едноличен лидер с шест точки пред втория в класирането Сеница, който през уикенда нанесе и първата загуба в първенството на своя конкурент.

Кадровите проблеми за Анчелоти продължават и италианският специалист продължава да страда от отсъствието на контузените Лампард и Тери. Срещу Жилина най-вероятно няма да бъдат използвани някои основни играчи, но почти сигурно е, че Дрогба ще води атаката на „сините". Почти сигурно той ще си партнира със Стъридж и Какута. Схемата на игра е по-вероятно да бъде 4-3-3, отколкото 4-1-2-3 както в домакинските срещи срещу Олимпик и Спартак.

Жилина ще излезе с Рилке и Оравец в атака, а по крилата е много вероятно да видим Гулдан и Скварка. Схемата на игра ще бъде 4-4-2, като опорните полузащитници ще се разположат много близо до защита, с цел разбиване атаките на своя противник преди собственото наказателно поле.


За любителите на статистиката: В четирите си срещи Жилина са отправили само седем удара към противниковата врата - по-малко от всеки един отбор в Шампионската лига. Към вратата на словаците са отправени общо 36 удара - повече от всеки друг отбор в турнира. От всички удари на Жилина, само 18% са намерили очертанията на вратата. 1/3 от головете на Челси са постигнати между 30-та и 40-та минута. 70% от попаденията на Жилина са след 40-та минута.

На „Стамфорд Бридж" ще станем свидетели на една среща с предизвестен край, в която все пак може да се получи някаква интрига, с оглед на това, че Анчелоти ще заложи на съвсем нови играчи, които обаче най-вероятно ще дадат всичко от себе си, за да заслужат доверието на своя треньор. Не бива да си правим никакви илюзии за крайният резултат. Класата на Челси е достатъчно добра, за да може „сините" да се саморазправят със воя опонент.


Прогноза за: Челси - Жилина 4:0


Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

03 ноември Челси - Спартак Москва 4:1 (Шампионска лига)
07 ноември Ливърпул - Челси 2:0 (Висша лига)
10 ноември Челси - Фулъм 1:0 (Висша лига)
14 ноември Челси - Съндърланд 0:3 (Висша лига)
20 ноември Бирмингам - Челси 1:0 (Висша лига)

Жилина:

03 ноември Жилина - Олимпик Марсилия 0:7 (Шампионска лига)
06 ноември Нитра - Жилина 0:2 (Суперлига)
10 ноември Татран - Жилина 0:1 (Купа на Словакия)
13 ноември Жилина - Ружомберок 3:1 (Суперлига)
19 ноември Сеница - Жилина 2:1 (Суперлига)

 

Досегашни срещи:

Челси - Жилина

3 мача
3 победи за Челси
0 равенства
0 победи за Жилина
Голова Разлика: 9:1 за Челси


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.10
Равен - 8.00
Жилина - 17.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
138