Байерн ще отмъкне точка при гостуването си на Рома и с това ще спечели Група E


А. Павлов

Байерн ще отмъкне точка при гостуването си на Рома и с това ще спечели Група E

Рома - Байерн
Стадион: "Стадио Олимпико", Рим
Дата: 23.11.2010 г.
Час: 21:45
Съдия: Алберто Ундиано Майенко (Испания)

Рома посреща Байерн в среща от петия кръг на Група Е в Шампионската лига. След първите четири рунда вълците се намират на втора позиция в таблицата, като имат актив от шест точки. Баварците пък са водач във временното класиране, след като записаха четири поредни победи. При равенство играчите на Луис ван Гаал ще си осигурят и на теория спечелването на групата. От своя страна, римляните не бива да допускат поражение в утрешния мач, тъй като тогава шансовете им за продължаване напред значително биха намалели. Останалите два тима в Група E са Клуж и Базел, които заемат съответно трето и четвърто място във временното подреждане.

Да се върнем към дуела между Рома и Байерн. В първия мач между двата тима в групата Байерн спечели с 2:0 след късни голове на Томас Мюлер и Мирослав Клозе. В двубоя, изиграл се през септември, червените имаха видимо надмощие над опонента си. Момчетата на Клаудио Раниери действаха необичайно предпазливо и затворено.

Очакванията за утрешната среща обаче са съвсем други. Джалоросите ще трябва да нападат, за да търсят успеха, който би ги приближил доста до излизане от групата.

Франческо Тоти и сие подгряха с победа срещу Удинезе (2:0) за дуела с немския шампион. Изобщо Рома се намира в добра форма. Тя регистрира четири победи и един хикс в последните си пет срещи. В Серия A вълците вече се намират на пета позиция във временното подреждане. Те имат 22 пункта, със седем по-малко от лидера Милан.

От друга страна, мюнхенци завършиха наравно с Леверкузен (1:1) в последния кръг от Бундеслигата. Това бе твърде малко предвид показаното от страна на отбора. В следствие на това реми баварците се смъкнаха с две места в таблицата и вече са осми, изоставайки от първия Дортмунд с 14 точки.

Набъбналата разлика между черно-жълтите и червените няма да отчая вторите и те със сигурност ще гонят титлата докрай. Както и миналата година, Байерн няма да подцени нито един от трите фронта, на които се бори.

През предишната кампания Байерн бе на косъм от требъла. Единствено загубата във финала на Шампионската лига от Интер лиши Марк ван Бомел и останалите състезатели на отбора от това историческо постижение.

Тази година те са един от тимовете, който има реален шанс да се поздрави с краен успех в надпреварата.

Играта на Байерн в Шампионската лига е солидна, подредена и успешна. Тя е такава, когато отсъстват и редица ключови футболисти.

Като стана дума за кадровите проблеми, които тормозят Ван Гаал от началото на сезона, немският рекордьор по титли ще бъде без няколко основни играчи срещу Рома. Това са Ван Бомел, Ариен Робен, Холгер Бадщубер, Мирослав Клозе и Ивица Олич. Франк Рибери и Мартин Демикелис, които наскоро се излекуваха от травми, биха могли да попаднат в стартовия състав на мюнхенци за срещата с римляните.

Кадровата ситуация в италианската столица е далеч по-спокойна. Очаква се Даниеле Де Роси да бъде на линия за двубоя с Байерн, след като се възстанови от контузия в слабините. Жуан, Адриано и Давид Писаро, които се завърнаха в строя, също ще могат да играят в утрешния мач. Единствено Родриго Тадей, който страда от травма в прасеца, е аут за двубоя с баварците.

Що се отнася до крайния изход от мача, можем да дадем леко предимство на гостите заради по-мощния тим, с който разполагат. Статистиката също е на тяхна страна. Байерн има три успеха в досегашните си три срещи с Рома (голова разлика 6:1). Домакините обаче ще сторят всичко по силите си, за да победят немския си противник. Те може би няма да успеят и с това гостите ще отмъкнат точка и ще спечелят групата.

Последни пет изиграни срещи:

Рома:

03 ноември Базел - Рома 2:3 (Шампионска лига)
07 ноември Лацио - Рома 0:2 (Серия A)
10 ноември Рома - Фиорентина 3:2 (Серия A)
13 ноември Ювентус - Рома 1:1 (Серия A)
20 ноември Рома - Удинезе 2:0 (Серия A)

Байерн:

29 октомври Байерн - Фрайбург 4:2 (Бундеслига)
03 ноември Клуж - Байерн 0:4 (Шампионска лига)
06 ноември Гладбах - Байерн 3:3 (Бундеслига)
14 ноември Байерн - Нюрнберг 3:0 (Бундеслига)
20 ноември Леверкузен - Байерн 1:1 (Бундеслига)

 

Досегашни срещи:

Рома - Байерн

Три мача
Нула победи за Рома
Нула равенства
Три победи за Байерн
Голова разлика: 6:1 за Байерн

 

Коефициенти от bet365:

Рома - 1.90
Равен - 3.40
Байерн - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199