Ван Бастен: Който избере Роналдо пред Меси, не знае нищо


И. Ангелов

Ван Бастен: Който избере Роналдо пред Меси, не знае нищо

Холандската легенда Марко Ван Бастен сподели мнението си в дебата Лео Меси срещу Кристиано Роналдо, като той обяви, че който предпочита Роналдо над Меси, не разбира нищо за спорта. Вече повече от 10 години темата се обсъжда непрестанно в медиите, като двете звезди доминират в наградите Златна топка през периода.

"Кристиано е страхотен играч, но тези, които казват, че е по-добър от Меси, не знаят нищо за футбола, или го казват недобросъвестно. Меси е единствен по рода си. Невъзможно е да го имитираш и няма да се повтори. Играч като него се появява веднъж на 50 или 100 години. Като дете той е изпаднал във футбола от гърнето с гениите."

Ван Бастен бе звезда за Аякс в миналото, като вкара 172 гола в 152 мача за тима, спечелвайки си трансфер в Милан, който доминираше през 80-те и 90-те. На "Сан Сиро" той спечели 2 пъти Европейската купа и 3 пъти Скудетото:

"На практика моята кариера приключи на 28 години. До тогава вече бях спечелил 3 пъти Златна топка. Вижте Роналдо и Меси. И двамата са над 30 години сега."

  Сподели
147