Ман Сити обърна Реал в Мадрид


И. Ангелов

Ман Сити обърна Реал в Мадрид

Реал Мадрид прие Манчестър Сити в първата среща от осминафиналите на Шампионска лига между двата тима. Днес домакините поведоха в резултата във втората част, но Сити успя да направи пълен обрат за победата с 2:1.

До почивката домакините бяха отправили само 3 удара - най-малко за тях в Шампионска лига от месец ноември, 2013 г. Реал отстъпваше и видимо имаше нужда от някаква промяна. В полувремето след половин час игра голям удар получи Ман Сити когато Аймерик Лапорте, наскоро завърнал се след дългосрочна контузия, напусна играта накуцвайки и със сълзи на очите с нова травма.

След почивката Сиги започна агресивно с няколко добри положения пред Рияд Марес. Тук обаче Реал поведе в 60-ата минута, когато от ляво Винисиус пусна топката на дузпата за включилият се сам Иско в полето, и той матира вратаря за 1:0.

"Гражданите" отговориха с представянето на Стърлинг в игра, а Бейл се появи за Реал. В 78-ата минута резултатът стана 1:1 когато Де Брюйне центрира от ляво над Рамос, и Габриел Жезус завърши с глава.

3 минути след това Стърлинг спечели дузпа срещу Карвахал, и Де Брюйне вкара от бялата точка за 2:1. Още 3 минути след това, в 86-ата, Серхио Рамос повали откъсналият се Жезус точно на границата на наказателното поле, за което испанецът беше и изгонен и ще пропусне следващия мач от осминафиналите.

 

  Сподели
421