Симеоне: Този Ливърпул ще влезе в историята като велик отбор


Н. Гавазов

Симеоне: Този Ливърпул ще влезе в историята като велик отбор

Старши- треньорът на Атлетико Диего Симеоне е уверен, че Ливърпул ще влезе в историята като един от най-великите отбори във футбола през последните десетилетия.

Тази вечер "червените" ще се завърнат на "Ванда Метрополитано", където на 1 юни спечелиха финала на Шампионска лига, за да проведат първия си 1/8 финален мач от турнира срещу Атлетико.

Хората на Симеоне ще се противопоставят на отбор, който не губил сблъсък от директни елиминации в Европа от три години и който има 25 точки предимство пред най-близкия си преследвач в най-силната лига в света.

Диего е сигурен, че този Ливърпул ще бъде запомнен подобно на  националния отбор на Бразилия през 1970 г., холандския "тотален футбол“ и Милан от времето на Ариго Саки.

"Не се съмнявам, че Ливърпул ще заеме своето място в историята, когато погледнем назад през всичките тези години. Те имат умения и характеристики, които са различни от всички отбори, на които се възхищавахме преди - те са по-праволинейни, тяхната игра е по-интензивна и разнообразна. Наистина им се възхищавам.

Ако погледнете Борусия Дортмунд от времената на Юрген Клопп, онзи  отбор е подобен на Ливърпул. Тези отбори отразяват характеристиките на техните треньори, но поради потенциала на играчите те играят различно. Не се съмнявам, че ще влязат в историята като велик отбор", заяви Симеоне.

872