Пеп: Ако не спечеля ШЛ със Сити, това ще е провал


И. Ангелов

Пеп: Ако не спечеля ШЛ със Сити, това ще е провал

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че престоят му начело на отбора ще бъде оценен като провал, ако той не успее да стигне до триумф в Шампионска лига. Откакто пристигна през 2016-та година Гуардиола спечели пет локални трофея с тима, което включва 2 пъти Висшата лига, втората от която бе част от локален требъл отличия.

Сити обаче не успява да премине четвърт-финалите на ШЛ в последните 3 сезона, като бе елиминиран от Монако, Ливърпул и Тотнъм. Гуардиола спечели ШЛ 2 пъти с Барселона, което бе част от причините за привличането му от "гражданите":

"Разбира се, че няма да ме оценяват по това как сме играли, а по титлите. Това е истината. Толкова е просто. Миналата година беше уникална за нас, но хората ще кажат 'Но вие не спечелихте Шампионска лига'. По това ще ме оценяват. Ако не я спечеля в престоя ми тук, това ще е провал. Зная това.

"Но аз се наслаждавам на работата с моите играчи и моите играчи все още печелят много срещи. Когато печелиш по определен начин това ти помага да печелиш титли, и ние вярваме в това. Ще видим в края."

Гуардиола среща стария си противник Жозе Моуриньо днес когато гостува на Тотнъм във Висшата лига, след като португалецът наследи Маурисио Почетино начело на "шпорите":

"Те са много различни сега, но имат и прилики. Отборите на Почетино и Моуриньо са много агресивни. Аз гледах Тотнъм срещу Саутхемптън и те бяха оживени. Допуснаха гол в последната минута, но видях какъв отбор са. 

"Всеки мениджър има различни идеи, и двамата са невероятни мениджъри. Маурисио Почетино беше там пет или шест години, докато Моуриньо е там от няколко месеца. На всички мениджъри им е необходимо време за да успеем да доведем отбора до тази игра, която искаме да играят."

 

  Сподели
168