Дайк: Разочарован съм, но говорих с Меси


И. Ангелов

Дайк: Разочарован съм, но говорих с Меси

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк заговори за разочарованието от неспечелването на Златната топка тази година, след като само 7 гласа наклониха везните в посока Лео Меси от Барселона за шести рекорден път. В последния сезон с Ливърпул титлата във Висшата лига не беше спечелена заради 1 точка, но тимът вдигна Шампионска лига.

"Бях малко разочарован. Аз все пак реших да отида на церемонията. В крайна сметка се получи супер вечер. Аз все още смятам, че е страхотно постижение да съм там горе с най-големите икони в света. 

"Аз говорих с Меси през вечерта. Това не беше най-дългия разговор защото той не говори много английски. Но все пак беше достатъчно за да разбера, че уважението между нас е двустранно. 

"Групата на Ливърпул е феноменално близка. По мое мнение Ливърпул е едно голямо семейство и заради това този клуб толкова ми подхожда. Джеймс Милнър казва същото нещо - а той е играл в отбори като Ман Сити, Нюкасъл и Астън Вила. Това е страхотен клуб за мен. Всички хора са смирени. Легендите от добрите времена - като Кени Далглиш и Иан Ръш, пътуват с нас по време на мачовете в Европа.

"Далглиш дори ми изпраща съобщения по телефона и понякога говорим. Когато отивам при семейството си след мач, аз минавам покрай стаята на борда, и там винаги е пълно с бивши топ играчи."

  Сподели
110