Залцбург - Ливърпул: Без сантименталности


Н. Гавазов

Залцбург - Ливърпул: Без сантименталности

Залцбург - Ливърпул

Стадион: "Ред Бул Арена", Валс Зизенхайм

Дата: 10.12.2019 г.

Час: 19:55

Съдия: Дани Макели (Холандия)

Залцбург приема Ливърпул в мач от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига и спокойно можем да кажем, че това е централният двубой на програмата за вторник вечер. Ситуацията в група Е е много интересна – Ливърпул има 10 точки, Наполи е с 8, а Залцбург има 7, като англичаните ще гостуват на австрийците. Равенство между мърсисайдци и "биковете" ще изпрати европейските шампиони в плейофите. Т.е. колективът на Джеси Марш ще се класира напред само при победа и тогава "червените" ще трябва да се надяват паралелният мач в Наполи да не завърши с успех за домакините. В противен случай хората на Юрген Клоп ще се сбогуват с турнира. Едва ли обаче "партенопеите" ще се препънат в аутсайдера и очакванията са за успех на италианския отбор.

А това означава, че сантименталността ще бъде последното нещо, което ще присъства на "Ред Бул Арена" във вторник вечер. Преди два месеца "биковете" дадоха битка на своя съперник в неговото леговище без да покажат и грам уважение към статута му  на европейски шампион. Сега, пред своя публика, домакините са още по-амбицирани да повалят фаворита.  

Залцбург влиза в мача с добра форма, след като няма загуба в последните си девет срещи във всички турнири, с шест победи в указания сегмент. В дадения период попадат равенството на терена на Наполи и успехът на гости на Генк. След 17 кръга в австрийското първенство "биковете" са лидери, с две точки пред втория ЛАСК.

Настроението в лагера на Ливърпул би трябвало  да е още по-добро, защото "червените" са без загуба в 17 мача във всички турнири, а във вътрешното първенство спечелиха 15 от 16-те си двубоя и се намират на върха в таблицата на Висшата лига, на 8 точки пред най-близкия си преследвач. Хората на Клоп с уверени крачки се движат към сбъдването на 30-годишната мечта на всички свои фенове, но тази вечер акцентът ще бъде съвсем друг.

Валке, Бернеде и Фаркас са контузени от домакините. Клайн, Матип, Фабиньо и Лалана няма да играят за гостите по същата причина.

Вън от съмнение е, че домакините ще приложат агресивна игра и с подкрепата на своята публика ще се опитат да извадят своя гост от равновесие. Мърсисайдци имат пълно основание да не са спокойни, защото мачът с Борнемут през уикенда стана първият, в който "червените" опазиха суха вратата си. Освен това досадните грешки  в защита се набиват в очи, а те са особени видими след като Матип се контузи. Към момента този проблем не е толкова голям, защото Ливърпул успява да го нивелира с отлична игра в средата на терена и в атака.

Предполага се, че гостите спокойно ще посрещнат натиска на своя домакин, който ще преследва победата, спокойно и хладнокръвно ще разиграват, без да се впускат в авантюри и ще нанесат своя удар в момент, когато защитата на "биковете" ще бъде разредена. В тази връзка двубоят много прилича на гостуването на Ливърпул на Байерн през пролетта - такива мачове са много удобни за атомното нападение на "червените".

За това и нашето предложение е за победа на мърсисайдци, при това с голове и през двете полувреме, като вероятността и гостите да получат гол остава висока.

Прогноза: Залцбург - Ливърпул 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Ред Бул Залцбург
(Австрия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
07.12.2019 Бундеслига Ред Бул Залцбург 5 - 1 ВШГ Св. Тирол
01.12.2019 Бундеслига Адмира Вакер Мьодлинг 1 - 1 Ред Бул Залцбург
27.11.2019 ШЛ група E Генк 1 - 4 Ред Бул Залцбург
23.11.2019 Бундеслига Ред Бул Залцбург 2 - 2 Санкт Пьолтен
10.11.2019 Бундеслига Волфсбергер 0 - 3 Ред Бул Залцбург


Последни 5 срещи - Ливърпул
(Англия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
07.12.2019 Висша Лига Борнемут 0 - 3 Ливърпул
04.12.2019 Висша Лига Ливърпул 5 - 2 Евертън
30.11.2019 Висша Лига Ливърпул 2 - 1 Брайтън
27.11.2019 ШЛ група E Ливърпул 1 - 1 Наполи
23.11.2019 Висша Лига Кристъл Палас 1 - 2 Ливърпул


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
02.10.2019 ШЛ група E Ливърпул 4 - 3 Ред Бул Залцбург
  Сподели
297