Барса си гарантира първото място с победа над Борусия


И. Ангелов

Барса си гарантира първото място с победа над Борусия

Барселона посрещна Борусия Дортмунд в срещата от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Днес на "Камп Ноу" домакините спечелиха уверено с 3:1 и с 11 точки си гарантират прогреса след групите от пол позиция. Трети е Борусия за момента със 7 точки, втори - Интер също има 7, а Славия Прага - 2 т.

В 21-ата минута днес Суарес смяташе, че е повел за Барса, но голът му бе отменен поради засада. Той все пак намери попадението си в 29-ата минута след като бе намерен добре от Меси на стрелкова позиция в наказателното поле за 1:0. 

Суарес върна услугата на Меси в 33-ата минута когато отново двамата разпиляха защитата на Дортмунд и Меси реализира за 2:0. Голям удар за Барса може да се окаже контузия на Дембеле рано в мача, който напусна със сълзи в очите терена.

След почивката в 67-ата минута Меси напредна през центъра и с подаване по земя по перфектен начин изведе Гризман в наказателното поле за 3:0. Санчо отсрами гостите в 77-ата минута с изключително попадение, когато овладя на дъгата, финтира бранител и стреля неспасяемо в ъгъла на вратата за 3:1.

  Сподели
466