Лукаку прави Интер втори с победа над Славия


И. Ангелов

Лукаку прави Интер втори с победа над Славия

Интер гостуваше на Славия Прага в срещата от петия кръг на Шампионска лига. Днес на "Синобо Стейдиъм" гостите спечелиха с 3:1 след голове от обичайните заподозрени Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку. С победата Интер става втори макар и равен по точки с Борусия Дортмунд в шеста група - 7 т. Първи е Барселона с 11 т., последен - Славия с 2 т.

В 19-ата минута Интер поведе днес когато Лукаку от дясно намери добре Мартинес в наказателното поле и с мощен удар той откри за 1:0.

В 35-ата минута домакините получиха право да изпълняват дузпа след ВАР ситуация, която отмени гол на Интер и даде дузпа в другия край на терена за нарушение на Де Врий срещу Олайнка. Соучек застана зад бялата точка и вкара за 1:1.

След почивката Интер остана по-добър и в 65-ата минута първо нацели горната греда на противника чрез Лукаку. 3 минути след това гредата разтресе и Брозович. Последва голям пропуск на Мартинес от чиста позиция. Все пак Лукаку реши срещата в 81-ата минута за 2:1 след подаване от Лазаро. След психическия срив гол в 88-ата минута добави отново Мартинес за крайното 3:1, и отново Лукаку в 93-ата вкара с прекрасно отиграване, в което финтира бранител и изпрати вратаря в грешна посока за попадението - тук обаче голът беше отменен.

  Сподели
112