Барселона ще излъже Борусия Дортмунд


Н. Гавазов

Барселона ще излъже Борусия Дортмунд

Барселона -Борусия Дортмунд

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 27.11.2019 г.

Час: 22:00

Съдия: Клемен Търпин (Франция)

Барселона и Борусия Дортмунд ще се срещнат на "Камп Ноу" в най-интересния мач от програмата на петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига за сряда. Причините за това са две - първо, статутът на съперниците сам по себе дава на двубоя  статут на дерби. Второ, ситуацията в т.нар. "група на смъртта" е такава, че мястото на плейофите не е гарантирано нито на каталунците, нито на немския колектив.  

Барселона е лидер в квартета с 8 точки в своя актив. Хората на Ернесто Валверде победиха прекия конкурент Интер и направиха равен на терена на утрешния си съперник. Това, което смущава в представянето на испанците е лекотата, с която защитата им стана жертва на контрите и изобщо на атаките на "нерадзурите", както и невъзможността на нападението да се справи със сгъстената защита на Славия Прага при домакинството на чехите. Иначе Барселона влиза в мача с добро настроение след двете поредни победи в шампионата на Ла Лига, от което тимът имаше нужда след лошия старт на месец ноември. Успехите помогнаха на шампиона да се задържи на върха в таблицата, макар и с равен брой точки с Реал Мадрид.

Борусия Дортмунд има седем точки в своя актив, които събра от победите над Интер и Славия, както и от равенството срещу Барселона. Акцентът в представянето на колектива на Люсиен Фавър е в това, че тимът играе по-добре у дома, отколкото навън и в характера, демонстриран срещу Интер на "Сигнал Идуна Парк". В тази среща немците не само, че успяха да заличат пасив от два гола, но и да направят пълен обрат, което увеличи шансовете да продължат напред. Основните проблеми на Борусия са в Бундеслигата. Отборът катастрофира срещу Байерн преди международната пауза, а през уикенда направи 3:3 с Падерборн у дома, като единственият позитив от този мач е, че тимът върна три гола.

Пике от домакините е наказан. Гостите са без Томас Дилейни, Алкасер и Шмелцер, които лекуват травми.

Това е среща между два опитни отбора, всеки със своите силни и слаби страни, което  прави мача много непредсказуем, особено на фона на колебливите защити на съперниците. Например, не е ясно до колко Ленгле и Умтити ще бъдат успешни в сърцето на отбраната на каталунците, но същото важи и за Аканжи - Хумелс, които ще трябва да укротяват страховитото нападателно трио на "блаугранас". И все пак нашите предположения са, че факторът домакинство ще се окаже с най-голямо значение за крайния изход на сблъсъка и все пак Барселона ще спечели с минимален резултат.

Прогноза: Барселона - Борусия Дортмунд 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Барселона
(Испания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
23.11.2019 Примера Дивисион Леганес 1 - 2 Барселона
13.11.2019 Приятелски срещи Картахена 0 - 2 Барселона
09.11.2019 Примера Дивисион Барселона 4 - 1 Селта Виго
05.11.2019 ШЛ група F Барселона 0 - 0 Славия Прага
02.11.2019 Примера Дивисион Леванте 3 - 1 Барселона


Последни 5 срещи - Борусия Дортмунд
(Германия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
22.11.2019 Бундеслига Борусия Дортмунд 3 - 3 Падерборн
09.11.2019 Бундеслига Байерн Мюнхен 4 - 0 Борусия Дортмунд
05.11.2019 ШЛ група F Борусия Дортмунд 3 - 2 Интер
02.11.2019 Бундеслига Борусия Дортмунд 3 - 0 Волфсбург
30.10.2019 Купа на Германия Борусия Дортмунд 2 - 1 Борусия М'Гладбах


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
17.09.2019 ШЛ група F Борусия Дортмунд 0 - 0 Барселона
  Сподели
231