Арсенал записа първа загуба в турнира срещу Шахтьор, Брага се връща в борбата (видео)


Л. Михайлов

Арсенал записа първа загуба в турнира срещу Шахтьор, Брага се връща в борбата (видео)

Шахтьор Донецк изненадващо победи Арсенал с 2:1 в мач от група H на Шампионската лига. Това е първата загуба на "артилеристите" в турнира като само преди две седмици в първия двубой между двата отбора украинците бяха рагромени с 5:1 на "Емирейтс".

Гостите поведоха в 10-ата минута след изключителен извеждащ пас на Уилшир, който намери Тио Уолкот, той напредна на скорост и простреля вратаря на домакините. Въпреки доброто начало за Арсенал, срещата пое в друга посока и до края на полувремето украинците успяха да постигнат пълен обрат. След като в 18-ата минута Жадсон нацели гредата, а малко след това опасен удар на Дмитро Чингрийски бе изваден от Лукаш Фабиански, в 28-ата минута атаките на домакините доведоха до гол. Негов автор бе именно Чингрийски, който засече с глава центриране от пряк свободен удар, топката рикошира в главата на Ийстмънд и влезе във вратата на лондончани. В последната минута на полувремето дойде и вторият гол за Шахтьор след като Дарио Сърна се възползва от грешка в отбраната на Клиши и подаде на Едуардо, който отбеляза.

След почивката двата отбора създадоха по няколко опасности, но не можаха да променят резултата. Въпреки загубата Арсенал продължава да държи първата позиция с 9 точки, следвани плътно от Шахтьор със същия актив.

Видео: Тук

В другата среща от групата Брага се наложи над Партизан с минималното 1:0 като гост. Сърбите са на последно място, а с тези три точки португалците заеха третата позиция с 6 точки.

Единственият гол в мача бе дело на Мойсес в 35-ата минута, който засече с глава центриране на Луис Агиар от пряк свободен удар, пращайки кълбото в горния десен ъгъл на вратата на Владимир Стойкович.

Видео: Тук

  Сподели
169